Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radojičić: Poeziju pišu i najmlađi

poezija222
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 16.05.2016. u 12:40

Danas je u OŠ ''Milija Nikčević'' održan poetski čas u okviru manifestacije „Dani crnogorske poezije“. 

Predsjednik kluba „Poenta poetika“ Goran Radojičić rekao je da mu je izuzetno zadovoljstvo što su se učenici odazvali u velikom broju, kao i to što će u 60 minuta časa moći da pokažu ono što rade, kako pišu i kako govore poeziju poznatih crnogorskih pjesnika.

„Književni klub „Poenta poetika“ je prije svega omladinski klub. Osnovan je prije dvije godine, a ima za cilj afirmaciju poezije, književnosti uopšte, kao i afirmaciju mladih. Naši članovi su studenti, učenici srednjih i osnovnih škola, a vas pozivam da se priključite. Primjer neka vam bude Sonja Milatović, koja je bivša učenica ove škole, a koja će vam danas govoriti svoje stihove, Ona je jedna od mnogih koji su uspjeli da se afirmišu i pokažu talenat“, kazao je Radojičić.

Dodao je da do osnivanja Kluba, u gradu nije postojao omladinski klub u kom su mladi mogli da dobiju prostor i pokažu talenat. Sada, kako je rekao, klub broji tridesetak stalnih i aktivnih  članova.

„Vrlo često smo mogli da čujemo kako je poezija umrla i kako je više niko ne piše, ali ovo su programi i prilike gdje pokazujemo da to nije tako i da se poezija piše. Za nju ima mjesta kako kod najmlađih, tako i kod afirmisanih pjesnika“, zaključio je Radojičić i pohvalio stihove učenika i njihovu interpretaciju.

Ispred Kluba, pored bivše učenice OŠ „Milija Nikčević“ Sonje Milatović, stihove su govorili Maša Đukanović i Ivana Trutić.

Učenice škole Nina Milović, Maša Žugić, Dragana Đurđevac, Dušica Mijušković, Marija Krstajić, Borka Đurković, Anđela Tomić i Kristina Nikčević govorile su svoju poeziju, dok su Ilija Vujačić, Dragana Đurđevac, Ksenija Popović i Ognjen Đuknić recitovali stihove poznatih crnogorskoh pjesnika - Aleksandra Ivanovića, Rista Ratkovića, Vitomira Nikolića i Dragana Radulovića.

Organizatori ovog događaja su JU „Zahumlje“ i Književni klub „Poenta poetika“, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.