Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje: Ovo je mjesto za ljude koji vole ideje

foto_svetlana1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 05.06.2016. u 17:00

Prigodnom svečanošću na kojoj su uručene nagrade svršenim i plakete najboljim studentima, Fakultet za sport i fizičko obrazovanje obilježio je osam godina postojanja.

Dekan ovog fakulteta dc. dr Stevo Popović rekao je da je ta ustanova posvećena nastavi i nauci, te da iz trena u tren napreduje najdužim mogućim koracima.

”Napredak se vidi kod studenata koji su aktivni u svim sferama života, ali i kod nastavnika, koji ponosno predstavljaju fakultet u zemlji i regionu, ali i širom Evrope”, rekao je Popović na današnjoj svečanosti koja je upriličena u zgradi fakulteta.

On je dodao da je to mjesto za ljude koji vole ideje.

”Jedna izvrsna ideja može napraviti razliku u društvu znanja i promijeniti svijet u djeliću sekunde”, naveo je Popović u prisustvu brojnih zvanica.

Na svečanosti je prikazan i film o ovoj visokoškolskoj ustanovi. Takođe, danas je održana i izložba sportskog novinara Blagoja Đukanovića, na kojoj su prikazana različita sportska obilježja.

On se 50 godina bavi skupljanjem sportskih zastavica, privezaka, znački, olimpijskih markica…

Dio programa bio je rezervisan za uručivanje diploma i plaketa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Diplome su dobili Milica Pejović, Milena Ognjenović, Pavle Nerić, Slobodan Danilović, Miljaim Delija i Ranka Jovanović. Najbolji student, Vladimir Vrbljanac, Aleksandar Popović, Pavle Malović, Rajko Pekić, Lazar Šoć i Marko Knežević, od fakulteta su dobili plakete, dok ih je firma za sportsku opremu “Bravera” iz Podgorice nagradila vaučerima u vrijednosti od po 100 eura.

Plakete su dobili i profesori fakuteta iz regiona sa kojima fakultet godinama uspješno sarađuje, a to su: prof. dr Damir Sekulič sa Univerziteta u Splitu, prof. dr Marko Stojanović sa Univerziteta u Novom Sadu, prof. dr Goran Sporiš sa Univerziteta u Zagrebu, i u ime Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru prof. dr Ivana Čerkez Zvonko.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.