Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Predstavljamo Školicu sporta “Step”

skolicaaa
Školica sporta Step
  • Autor onogost.me
  • 24.06.2016. u 06:52

Iako je školska godina završena, aktivnosti mališana iz Školice sporta “Step” teku punom parom. 

 

Osim učešća na proljećnom krosu i Olimpijadi sportskih školica Crne Gore, gdje su treću godinu zaredom bili najbolji, započeta su finalna mjerenja i testiranja svih polaznika.

Kako navode u “Step-u”, na taj način prate napredak djece, nakon čega tradicionalno kreće obuka plivanja na jezeru Krupac.

Njihovi treneri, profesori sporta i fizičkog vaspitanja Goran Delibašić i Branislav Radulović, već sedmu sezonu osmišljavaju i realizuju plan i program rada.

Kako kažu, uporedo sa djecom rasla je i njihova školica. Od jedne grupe, koja je imala petnaestak polaznika, do danas, kada ova zajednica broji sto dvadeset redovnih članova, raspoređenih u više uzrasnih grupa.

“Primarni cilj Školice sporta “Step” je stvaranje edukovanih, odgovornih i samostalnih sportista, koji će sopstvenim angažovanjem brinuti o svom antropološkom statusu i zdravlju uopšte, čime će se trajno formirati pozitivan odnos prema fizičkoj aktivnosti”, navodi Delibašić.

On kaže da se osnovni program rada sprovodi od septembra do jula i obuhvata tri treninga nedjeljno u različitim, dobro opremljenim salama, u cilju što kvalitetnijeg rada sa djecom. Treninzi se održavaju u fiskulturnim salama osnovnih škola “Braća Ribar”, “Ratko Žarić”, Fitnes centru “Oxygen”, a od ove sezone i u Kličevu u OŠ “Milija Nikčević“.

Kako kažu, Na IV Olimpijadi sportskih školica Crne Gore, održanoj 4. juna u Sportskom centru, mali STEP-ovci su se po treću godinu zaredom okitili epitetom najbolje školice. U konkurenciji 14 školica, sa preko 400 učesnika uzrasta od 4 do 10 godina, nastupili su sa šezdesetak takmičara, i osvojili 35 medalja. Osim prvog mjesta u ekipnom plasmanu, u pojedinačnoj konkurenciji titulu najboljih ponijeli su Andrej Vuković i Ana Radulović.

“Sadržaji osnovnog programa obuhvataju atletiku (trčanje, bacanja, skokovi), sportsku gimnastiku (akrobatiku, preskoke, upore, visove...), osnove sportova sa loptom (košarka, fudbal, rukomet, odbojka), ritmiku i ples (plesne i folklorne koreografije...), korektivnu gimnastiku, poligone za razvoj motorike, elementarne igre, štafetne igre, vježbe oblikovanja. Sadržaji dodatnog programa obuhvataju skijanje i plivanje koji se realizuju na Vučju i Krupcu” , objašnjava Delibašić i dodaje da je od jeseni je u planu i cjelogodišnja škola plivanja na bazenu Sportskog centra.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Tradicionalni međunarodni turnir Kup Nikšića, koji će okupiti više od 400 takmičara i 30 klubova iz država regiona, biće održan u subotu, saopštio je organizator manifestacije, Karate klub Onogošt.
Nikšićanin Aleksa Maliković zauzeo je drugo mjesto na međunarodnoj trci na 10.000 metara, koja je održana u Puli u Hrvatskoj.