Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Produžen rok za podnošenje zahtjeva za subvencije u ratarstvu

slika4155
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 17.11.2016. u 16:09

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja produžilo je rok za podnošenje zahtjeva za subvencije u ratarskoj proizvodnji.

Poljoprivredni proizvođači ratarskih i krmnih kultura koji su zainteresovani za podršku za iz Agrobudžeta za 2016. godinu mogu do 1. decembra dostaviti zahtjev za podršku za jesenju sjetvu.

“Podsjećamo da minimalna površina za podršku proizvodnji žitarica i krmnog bilja iznosi 1ha, te da se mogu sabirati površine na kojima se uzgajaju različite vrste kako bi se dostigla potrebna površina za subvenciju. Ukoliko se sabiraju površine od dvije ili više parcela, svaka od njih mora biti najmanje površine 0,3ha. Za proizvodnju krompira minimalna površina za podršku je 0,50ha”, kažu iz Ministarstva.

Osnovni iznos plaćanja po ha, navode oni,  iznosi: do 160 eura (za ratarske kulture koje se gaje za merkantilnu proizvodnju); do 160 eura (za krmno bilje u godini sjetve) i 100 eura (u narednih četiri godine).

Proizvođači ratarskih i višegodišnjih krmnih kultura kultura podnose Ministarstvu zahtjev za ostvarivanje prava na podršku sa fiskalnim računom za sjemenski materijal i kopijom prijave proizvodnje Fitosanitarnom sektoru.

Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom proizvođači mogu predati na adresu Ministarstva poljoprivrede  i ruralnog razvoja, Savjetodavne službe za biljnu proizvodnju i opštinskim službama za poljoprivredu.

Takođe, Ministarstvo obavještava sve poljoprivredne proizvođače koji su podnijeli zahtjev za subvenciju, a koji još uvijek nijesu registrovali gazdinstvo da to učine kako bi mogli ostvariti pravo na premiju. Zahtjevi se podnose u regionalnim kancelarijama Savjetodavne službe u biljnoj proizvodnji.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prosječni dnevni saobraćaj na regionalnim i magistralnim putevima u Crnoj Gori, za prvih osam mjeseci ove godine, veći je oko šest odstonego prošle godine u isto vrijeme. Do povećanja intenziteta saobraćaja došlo je na gotovo svim putnim pravcima, izuzev dionica na kojima se izvode radovi, tvrde u Upravi za saobraćaj.
Uprava za statistiku MONSTAT od 1. oktobra do 1. decembra 2024. godine sprovodiće Popis poljoprivrede 2024. u skladu sa Zakonom o popisu poljoprivred i Zakonom o zvaničnoj statistici i sistemu zvanične statistike.