Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bataković: Održiva poljoprivreda je privilegija porodične djelatnosti

15129934_1057527401026827_1087032543_n
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 19.11.2016. u 12:40

Prezentacijom na temu “Zelena ekonomija“ završena je Globalna nedjelja preduzetništva u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis.

Veselin Šturanović, izvršni direktor FORS Montenegro objasnio je šta je zapravo održivi razvoj i zelena ekonomija.

„Održivi razvoj je razvoj koji zadovoljava sadašnje potrebe, ali koji ne ugrožava mogućnost budućih generacija da zadovolje njihove sopstvene potrebe. Zelena ekonomija ne bi trebala da je stanje, već put kojim se ide, način življenja. Ona nema jedinstvenog načina, nema instant rešenja, svaka zemlja mora da pronađe svoj put“, kazao je Šturanović dodajući da vjeruje da imamo dovoljno bogatu planetu da omogući dobar život za sve njene žitelje, kao i da je za razvoj ove ekonomije ključno školovanje kadrova.

Na sopstvenom primjeru, otvaranjem organske farme „Zlatni kljun“, izvršni direktor IPC Tehnopolis Ratko Bataković, pojasnio je značenje održive poljoprivrede, ali i kakva je razlika izmedju nje i biznisa.

„Održiva poljoprivreda je privilegija porodične djelatnosti. To je stil života, to nije biznis. Biznis počinje tamo gdje održiva poljoprivreda završava“, naveo je on.

Formulu za uspjeh u sopstvenoj ideji predstavila je Anđa Vukičević Zorić, diplomirani turizmolog i osnivač Etno sela Šljeme.

„Vjerujte u sebe, definišite ciljeve, napravite dobar tim i uspjeh neće izostati“, poručila je ona.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prosječni dnevni saobraćaj na regionalnim i magistralnim putevima u Crnoj Gori, za prvih osam mjeseci ove godine, veći je oko šest odstonego prošle godine u isto vrijeme. Do povećanja intenziteta saobraćaja došlo je na gotovo svim putnim pravcima, izuzev dionica na kojima se izvode radovi, tvrde u Upravi za saobraćaj.
Uprava za statistiku MONSTAT od 1. oktobra do 1. decembra 2024. godine sprovodiće Popis poljoprivrede 2024. u skladu sa Zakonom o popisu poljoprivred i Zakonom o zvaničnoj statistici i sistemu zvanične statistike.