Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Isplata naknada za majke od sjutra

novac
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 27.11.2016. u 12:34

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Vujica Lazović, kazao je da će isplata naknada za majke sa troje ili više djece početi u toku naredne sedmice, prenosi Radio Crne Gore.

On je saopštio i da će do kraja godine biti obezbijeđena redovnost u isplati socijalnih davanja, te zarada u javnom sektoru, dok će, kad je riječ o narednoj godini, sve biti definisano novim budžetom za 2017.

On je za Radio Crne Gore rekao da su, emisijom obveznica, stvoreni uslovi za isplatu naknada majkama.

"Mi smo emisijom obveznica obezbijedili potrebna sredstva. Poslanici su usvojili rebalans budžeta u parlamentu, koji je na snagu stupio odmah po usvajanju. Mislim da će u toku sljedeće nedjelje biti isplate naknadi za majke. To će normalno funkcionisati, obezbijeđena su sredstva za redovnu isplatu do kraja godine", kazao je Lazović i obećao redavnost isplate.

"Za ovu godinu nije problem redovnost isplata, a za narednu će to biti definisano predlogom budžeta za 2017".

On je pojasnio da će nova vlada, koju bi parlament trebalo da izabere sjutra, "dosta brzo procesuirati novi predlog budžeta".

"To je trebalo da bude dostavljeno do kraja novembra, ali mislim da će sve biti završeno u prve dvije nedjelje decembra. Po imenovanju nove vlade, u kratkom roku biće predložen budžet parlamentu", istakao je Lazović.

  CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Prosječni dnevni saobraćaj na regionalnim i magistralnim putevima u Crnoj Gori, za prvih osam mjeseci ove godine, veći je oko šest odstonego prošle godine u isto vrijeme. Do povećanja intenziteta saobraćaja došlo je na gotovo svim putnim pravcima, izuzev dionica na kojima se izvode radovi, tvrde u Upravi za saobraćaj.
Uprava za statistiku MONSTAT od 1. oktobra do 1. decembra 2024. godine sprovodiće Popis poljoprivrede 2024. u skladu sa Zakonom o popisu poljoprivred i Zakonom o zvaničnoj statistici i sistemu zvanične statistike.