Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Isplata naknada za majke od sjutra

novac
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 27.11.2016. u 12:34

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku, Vujica Lazović, kazao je da će isplata naknada za majke sa troje ili više djece početi u toku naredne sedmice, prenosi Radio Crne Gore.

On je saopštio i da će do kraja godine biti obezbijeđena redovnost u isplati socijalnih davanja, te zarada u javnom sektoru, dok će, kad je riječ o narednoj godini, sve biti definisano novim budžetom za 2017.

On je za Radio Crne Gore rekao da su, emisijom obveznica, stvoreni uslovi za isplatu naknada majkama.

“Mi smo emisijom obveznica obezbijedili potrebna sredstva. Poslanici su usvojili rebalans budžeta u parlamentu, koji je na snagu stupio odmah po usvajanju. Mislim da će u toku sljedeće nedjelje biti isplate naknadi za majke. To će normalno funkcionisati, obezbijeđena su sredstva za redovnu isplatu do kraja godine”, kazao je Lazović i obećao redavnost isplate.

“Za ovu godinu nije problem redovnost isplata, a za narednu će to biti definisano predlogom budžeta za 2017”.

On je pojasnio da će nova vlada, koju bi parlament trebalo da izabere sjutra, “dosta brzo procesuirati novi predlog budžeta”.

“To je trebalo da bude dostavljeno do kraja novembra, ali mislim da će sve biti završeno u prve dvije nedjelje decembra. Po imenovanju nove vlade, u kratkom roku biće predložen budžet parlamentu”, istakao je Lazović.

  CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novo državno preduzeće za gazdovanje šumama trebalo bi da zaposli 231 radnika u prve tri godine rada, koji će imati za 30 odsto veću zaradu od zaposlenih u državnoj upravi, dok je za prvu godinu rada novog šumarskog preduzeća potrebno obezbijediti 24 miliona eura za obrtna sredstva i nabavku mehanizacije i opreme za rad, saopšteno je iz Akcije za socijalnu pravdu.
Siva ekonomija je ozbiljan problem, jer stvara nelojalnu konkurenciju i ugrožava održivost turističkog sektora, ocijenio je za Pobjedu predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva PKCG Ranko Jovović, dodajući da je potrebno standardizovati i legalizovati privatni smještaj. Iako su najave za sezonu dobre, pozvao je na pojednostavljenje procedura za dobijanje dozvola za rad i boravak sezonskih radnika.
Sve vrste goriva od ponoći će pojeftiniti tri do pet centi, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.