Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Alternativa: Upozoravali smo da će struja poskupiti

15319606_10207812973737941_1513804788_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 02.12.2016. u 16:03

U političkoj partiji Alternativa poskupljenje električne energije vide kao još jedan od koraka ka uništenju kućnog budžeta prosječne crnogorske porodice.

Kako su naveli, “važne teme” ne mogu da se jedu i ne može njima da se kupuje u supermarketu.

“Prošli su izbori, da li se sjećate izbornih obećanja (o)pozicionih partija? Sve su obećale blagostanje posle izbora, gdje je ono? Alternativa je prije izbora upozoravala da će zakasniti socijalna davanja i da će struja poskupiti. Naravno, naš glas se nije čuo jer smo pričali o životnim temama, ne o onim “identitetskim””, stoji u saopštenju ove političke partije.

Takođe, Alternativa je pitala građane da li vjeruju u njihove pretpostavke da će DPS uskoro (uz neaktivnost opozicije) smanjiti naknade za majke troje djece i početi sa kašnjenjima zarada u javnom sektoru (škole, bolnice, sudovi...).

“Postoji samo jedan način da se izađe iz ove krize a on podrazumjeva aktivniji odnos svih nas na političkoj sceni. Mi znamo da većina vas ne želi da se aktivira i da učestvuje u neophodnim reformama. Ali moraćete... To političko djelovanje ne mora biti javno, ali nam morate pomoći u namjeri da egzistencijalne teme stavimo u prvi plan. Ako životne teme ne dodju u prvi plan, budite sigurni da ćemo mi kao građani biti zapostavljeni”, navodi se u saopštenju.

Alternativa je za kraj dodala da smatra da je dovoljno par stotina ljudi, posvećenih cilju, da bi do promjena došlo, ali da ti ljudi treba da vjeruju da se u Crnoj Gori može živjeti normalno. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci