Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Milić: Na izbore u Nikšiću sa jednom listom

sedjan-milic
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 18.12.2016. u 07:55

Opozicione partije na lokalne izbore u Nikšiću treba da izađu sa jednom izbornom listom. To je za Dan saopštio lider Socijalističke narodne partije Srđan Milić.

“Treba da se izađe sa jednom listom. Takav nastup opozicije u Nikšiću obezbjeđuje da se pobijedi Demokratska partija socijalista. Naravno, postoje i drugi modeli, ali jedna lista dosadašnje opozicije predstavlja optimalan oblik odgovora na dosadašnju nelegitimnu vlast DPS-a, i dijelom nekih drugih stranaka”, smatra Milić.

Jedinstvenu listu opozicije za lokalne izbore u Nikšiću, kako je dodao, treba da čine najbolji, koje svaka od dosadašnjih opozicionih partija može dati.

“Prvi na listi, ko god da bude, imaće čast da je predvodi”, naglašava predsjednik SNP-a odgovarajući na pitanje da li je za SNP prihvatljivo da nosilac jedinstvene opozicione liste bude nestranačka ličnost.

Treće glasanje u četiri godine

 

Lokalni izbori u Nikšiću biće održani u martu naredne godine. Prethodno glasanje za odbornike u nikšićkom par lamentu održano je 9. marta 2013. godine.

Na tim izborima pobijedila je Demokratska partija socijalista nakon što je izdejstvovala skraćenje mandata lokalnom parlamentu.
Za predsjednika opštine tada je izabran Veselin Grbović Tim lokalnim izborima prethodilo je glasanje za odbornike u SO Nikšić, održano 2012. godine, na kojem je opozicija dobila većinu, ali nije uspjela da dogovori formiranje vlasti.
Tada je odbornik Pozitivne Drago Đurović podržao DPS, čime je stvorena nova većina i onemogućene opozicione stranke da formiraju lokalnu vlast.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci