Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićanin uhapšen zbog sumnje da je prenosio vatreno oružje

16144351_10208196505726001_955088784_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 17.01.2017. u 16:53

Nikšićka policija uhapsila je danas Darka Vickovića (37) zbog postojanja osnovane sumnje da je 11. oktobra prošle godine počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih sredstava, na način što je u saizvršilaštvu sa više lica prenosio više komada vatrenog oružja od mjesta Slano ka Nikšiću.

Nakon hapšenja Vicković je priveden državnom tužiocu u Nikšiću koji mu je nakon saslušanja odredio zadržavanje. 

Vicković je inače povratnik u izvršenju ovih krivičnih djela, a 9. septembra prošle godine u ugostiteljskom objektu “Čopinac” u Nikšiću takođe je lišen slobode nakon što je kod njega pronađen pištolj marke CZ model M57. 

Prošle godine policija je na jezeru Slano uhapsila Ranka Radulovića (56), Radoša Petrušića (40) i Ratka Martinovića (36), zbog sumnje da su nelegalno držali oružje i municiju.

Tada su kod njih pronađeni pištolj “glok”, pištolj CZ, pet komada okvira za municiju različitog kalibra sa ukupno 71 komadom pištoljske municije i dva pancir prsluka, a na pištoljima su uočeni tragovi obrušenog fabričkog broja.

Automobilom u kojem je bilo oružje upravljao je Petrušić. On i Radulović su pušteni, dok je Martinoviću određena istraga. Tokom istrage prikupljeni su dokazi protiv Vickovića koji je danas uhapšen.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sektor za seizmologiju danas 12 časova i 19 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 10 kilometara sjeverno od Velimlja u opštini Nikšić.