Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Punkreas, Autogeni Trening i DST na osmom Bedem festu

dst1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 21.06.2017. u 05:55

Crnogorski bendovi Punkreas, Autogeni Trening i kultni DST imaće čast i odgovornost da brane boje crnogorske muzičke underground scene na osmom Bedem festu.

“Ideja je da po prvi put na nekom festivalu predstavnici crnogorske muzičke scene budu nosioci (headlineri) muzičkog programa, jer je riječ o bendovima koji su u prethodnom vremenu svojim radom i stvaralaštvom zavrijedili mnogo veću pažnju ukupne javnosti, prije svega u Crnoj Gori”, navode organizatori.

Kako ističu, posebnu pažnju stavljaju na prvi nastup DST-a na Bedem festu.

“U dogovoru sa DST-om, bend će nastupom na Bedem festu zapravo svečano obilježiti 25.godina postojanja svog rada i mi smo ponosni na činjenicu da je DST odabrao upravo Bedem fest kao mjesto za obilježavanje jubileja”, zadovoljni su u organizaciji.

Bendovi Punkreas i Autogeni Trening već su imali priliku da aktivno učestvuju u stvaranju zdravih temelja Bedem festa, dok su članovi DST-a na različite načine bili prisutni prethodnih godina. Tako je većina članova ovog benda nastupala sa nekim drugim sastavima, poput nastupa Borisa Lješkovića sa grupom Wodoo, ili Srđe Simunovića sa grupom Vizant.

“Počeci Bedem festa vezuju se za članove nikšićkih bendova koji su nesebično sebe davali kako bi Bedem fest postao ovo što danas jeste, ali je i Bedem fest uvijek podsticao i promovisao crnogorske bendove bezrezervno”, naglašavaju iz organizacije i pozivaju sve ljude da dođu na promociju  osmog Bedem festa koja će se održati u subotu 24. juna u amfiteatru na gradskom trgu u Plužinama.

Muzički program počeće od 18h nastupom mladog i talentovanog DJ Irona, potom će uslijediti nastupi bendova Manitou, Off Duty, E play i Repetitor. Partneri promotivnog događaja su Opština Plužine, Crnogorska Komercijalna Banka- zlatni sponzor i oficijelna banka Bedem festa, potom Pivara “Trebjesa” i klub “Zvono”.

Organizatori skreću pažnju na činjenicu da je organizovan prevoz autobusom iz Nikšića za Plužine. Autobusi kreću u subotu u 15.30h na platou ispred autobuske i željezničke stanice u Nikšiću. Povratak iz Plužina za Nikšić je u 1h.

Cijena povratne karte iznosi šest eura, a svi oni koji žele da koriste ovakav vid prevoza mogu se prijaviti na broj 068/334-918 ili u inboxu na Facebook stranici Bedem festa.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Audicija za muzičko takmičenje „Ritam Evrope“ za nikšićke učenike održaće se u petak, 12. aprila, sa početkom u 19 časova, u sali Nikšićkog pozorišta.