Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Muzička škola „Dara Čokorilo“: Koncert dua harmonika „San Fortezza“

harmonikasi1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 29.06.2017. u 05:45

Večeras u koncertnoj sali Muzičke škole „Dara Čokorilo“, sa početkom u 20h, biće održan koncert dua harmonika „San Fortezza“. 

Članovi ovog dua su Stefan Ćeha i Aleksa Mirković - studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu (BiH). Gosti koncerta biće mr Ivana Pešić - klavir i učenice Srednje muzičke škole „Dara Čokorilo“ Jovana Aleksić - harmonika, Ivana Dendić - violina i Anđela Todorović - violina.

Na repertoaru će se naći djela S.I.Vojtenka, J. S. Baha, N. Maligina, D. Skarlatija, R.Galijana, Lorencena, A. P. Pjacole i A. Mirkovića. 

Ulaz je slobodan.

Stefan Ćeha je rođen u Nikšiću. Osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekao je u Muzičkoj školi „Dara Čokorilo“ u Nikšiću. Student je treće godine harmonike Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu (BiH), u klasi prof. mr Danijele Gazdić. Član je brojnih akademskih sastava sa kojima je višestruko nagrađivan i koji su, osim u BiH, zapažene rezultate ostvarili i u regionu. Jedan od najpoznatijih je Kvintet harmonika “Accordeus” Muzičke akademije UIS-a, sa kojim je Stefan prošle godine nastupio pred nikšićkom publikom, u Muzičkoj školi „Dara Čokorilo”. Nedavno je uspješno nastupio sa Simfonijskim orkestrom Mostar , u prepunoj sali galerije Kraljice Katarine u Mostaru, u okviru manifestacije „Proljetni koncert“.

Aleksa Mirković je rođen u Valjevu. Student je druge godine Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu (BiH), u klasi mr Danijele Rakić. Aleksa je do sada dobitnik 74 nagrade na takmičenjima u Rusiji, Portugaliji, Austriji, Švajcarskoj, Češkoj i mnogim drugim zemljama. Nedavno je ostvario zapažene uspjehe u Daugavpilsu (Letonija), gdje održao solistički koncert pred prepunom salom Regionalnog kulturnog centra, a u okviru 15. internacionalnog takmičenja harmonikaša "Naujene 2017". Zatim je u takmičarskom dijelu programa osvojio Gran-pri mlađih studenata.

Organizator događaja je JU „Zahumlje“, u saradnji sa Muzičkom školom „Dara Čokorilo“, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. 
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.