Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U Nikšić stiže karavan ambasadora: Promocija i prezentacija agro-turističkih potencijala opštine

klast
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 17.09.2017. u 06:08

Nikšićka Župa i Zabran kralja Nikole 18. septembra, na Dan opštine Nikšić, ugostiće ambasadore u Crnoj Gori u sklopu projekta koji se se sprovodi kroz javni poziv  Programa podsticaja razvoja klastera. 

Događaj koji okuplja dosad najveći broj ambasadora u Crnoj Gori, ukupno 25 ih se prijavilo, imaće cilj da kroz putujuću radionicu, povodom Dana opštine Nikšić, pormoviše agroturizam, kao novi turistički koncept u našoj opštini.

Karavan će trajati dva dana tokom kojih će se ambasadori uporznati sa agro-turističkim potencijalima opštine.

Prvog dana, osim obilaska i prezentacije u Tehnopolisu, prisustva Svečanoj sjednici, ambasadori i predstavnici ministarstava i lokalne uprave će biti u prilici da obiđu Župu, posjete izložbu etno motiva u OŠ “Dušan Bojović”, probaju lokalne proizvode i upoznaju se sa znamenitostima ovog kraja.

Drugog dana  predviđen je obilazak domaćinstava članova klastera „Agrturizam“: vinarije Dabović, Porodične farme Miljanić i Etno domaćinstva “Đedovina”. Takođe, imaće priliku da se upoznaju sa njihovim djelatnostima i konzumiraju njihove organske proizvode.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Crnogorsko tržište kapitala danas se može smatrati atraktivnijim za investitore i fondove zahvaljujući sveobuhvatnim reformama i kontinuiranim naporima na usklađivanju sa međunarodnim standardima, ocjenjuje predsjednik Komisije za tržište kapitala (KTK) Željko Drinčić.
Elektroprivreda (EPCG) je već nabavila po povoljnim uslovima dio električne energije koja će nam nedostajati sljedeće godine kada će Termoelektrana (TE) “Pljevlja” zbog rekonstrukcije biti van pogona osam mjeseci, a preliminarne procjene upućuju na to da će nam, uz prosječne hidrološke uslove, nedostajati oko 400 gigavat sati (GWh) električne energije, što bi, kad se prevede na jezik novca, prema sadašnjem stanju koštalo oko 65 miliona eura.