U Nikšić stiže karavan ambasadora: Promocija i prezentacija agro-turističkih potencijala opštine

klast
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 17.09.2017. u 06:08

Nikšićka Župa i Zabran kralja Nikole 18. septembra, na Dan opštine Nikšić, ugostiće ambasadore u Crnoj Gori u sklopu projekta koji se se sprovodi kroz javni poziv  Programa podsticaja razvoja klastera. 

Događaj koji okuplja dosad najveći broj ambasadora u Crnoj Gori, ukupno 25 ih se prijavilo, imaće cilj da kroz putujuću radionicu, povodom Dana opštine Nikšić, pormoviše agroturizam, kao novi turistički koncept u našoj opštini.

Karavan će trajati dva dana tokom kojih će se ambasadori uporznati sa agro-turističkim potencijalima opštine.

Prvog dana, osim obilaska i prezentacije u Tehnopolisu, prisustva Svečanoj sjednici, ambasadori i predstavnici ministarstava i lokalne uprave će biti u prilici da obiđu Župu, posjete izložbu etno motiva u OŠ “Dušan Bojović”, probaju lokalne proizvode i upoznaju se sa znamenitostima ovog kraja.

Drugog dana  predviđen je obilazak domaćinstava članova klastera „Agrturizam“: vinarije Dabović, Porodične farme Miljanić i Etno domaćinstva “Đedovina”. Takođe, imaće priliku da se upoznaju sa njihovim djelatnostima i konzumiraju njihove organske proizvode.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Prosječna neto zarada u oktobru u Crnoj Gori iznosila je 720 eura, podaci su Uprave za statistiku Monstat. Najveće zarade su dobili zaposleni u sektorima finansija 1,184 eura i energetike 1,094.
Evropska unija će u januaru 2023. obezbijediti 30 miliona eura bespovratnih sredstava Crnoj Gori za podršku energetici, saopštila je ambasadorka EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, tokom sastanka sa potpredsjednikom Vlade i ministrom kapitalnih investicija Ervinom Ibrahimovićem.