Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kecojević: Cijene karata za Župu ostaju nepromijenjene do daljnjeg

zupa_liverovici_4
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 31.01.2018. u 12:41

Prema dogovoru predstavnika lokalne uprave i vlasnika „Nikšić prevoza“ Gorčina Kovačevića, mjesečna karta za učenike i studente iz nikšićke Župe u februaru neće biti poskupljena, iako je tako juče najavio taj prevoznik.

Nakon današnjeg sastanka to nam je potvrdio menadžer Opštine Živko Kecojević.

„Do daljnjeg neće biti povećanje cijene mjesečnih karata za studente i učenike iz Župe. Dogovorili smo se da uradimo kompletnu analizu prevoza za Župu, pa ćemo se ponovo sastati krajem februara i dogovoriti dalje korake”, kazao je  on.

Kovačević je juče kazao da će karta najvjerovatnije poskupiti zbog skupljeg goriva, te da im se ne isplati da voze toliko đaka,  ali da ć  na današnjem sastanku sa čelnicima nikšićke opštine sve biti dogovoreno. To je izazvalo nezadovoljstvo mještana, pa su najavili proteste ukoliko dođe do poskupljenja, a predsjednik Savjeta MZ Dragoljub Radulović uputio je otvoreno pismo predsjedniku Opštine Veselinu Grboviću, potpredsjedniku Draganu Peroviću, rukovodiocu Sekretarijata za komunalne poslove Slavici Zindović i rukovodiocu Sekretarijata za sport i mlade Milanu Koraću, kako bi opština preuzela participaciju u troškovima karte.

Mjesečna karta za učenika iz Bjeloševine i Morakova do sad je iznosila, a sudeći po danas dogovorenom i do daljnjeg će biti 35 eura. Pet eura manje plaćaju đaci iz ostalih sela u Župi, dok je karta za osnovce 14 eura.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.