Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Otvoren foto konkurs „Sačuvajmo rijeke”

vode
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 17.02.2018. u 07:18

Međunarodni dan rijeka,  14. mart, nevladine organizacije „TK Montenegro“ i „Društvo mladih ekologa Nikšić“, u saradnji sa IPC Tehnopolisom, obilježiće kroz niz aktivnosti.

Tako će ovim povodom biti organizovan foto konkurs, izložba fotografija i akcija uklanjanja čvrstog otpada pored rijeka na teritoriji opštine Nikšić.

„Povodom Međunarodnog dana rijeka otvoren je foto konkurs pod sloganom „Sačuvajmo rijeke “ i pozivamo građane Nikšića i okoline da sa svojim fotografijama učestvuju i doprinesu obilježavanju ovog značajnog međunarodnog datuma. Posebnih propozicija za kvalitet fotografije nema, već je potrebno dostaviti fotografije sa primjerima kako lošeg tako i dobrog odnosa prema vodnom resursu“, objasili su iz TK Montenegro.

Foto konkurs traje do 10. marta, a fotografije možete dostavljati na e-meil [email protected].

Cilj ovog konkursa je, kako kažu, da se skrene pažnja na neodgovorno ponašanje prema vodnim resursima u lokalnoj zajednici i da se pokrenu inicijative koje će doprinijeti poboljšanju stanja na terenu.

Prezentacija fotografija pod sloganom „ Sačuvajmo rijeke“, kao i izložba fotografija o nikšićkim vodotocima koje su u ranijem periodu uslikale NVO TK Montenegro i Društvo mladih ekologa, biće predstavljeni u IPC Tehnopolis 14. marta sa početkom u 18h.

„Takođe, povodom Međunarodnog dana rijeka organizovaćemo akciju uklanjanja otpada sa obale jedne nikšićke rijeke. Akcija uklanjanja otpada na lokaciji jedne nikšićke rijeke se planira za 11.03.2018 i koristimo priliku da pozovemo građane da nam se priključe i tako daju svoj lični doprinos u očuvanju naših rijeka. Lokacija će biti određena nakon obilaska terena na osnovu vrsta i količine otpada koje su deponovane na lokaciji i o tome će učesnici akcije biti naknadno obaviješteni“, dodali su oni poručivši svim zainteresovanim da im se obrate na navedenu e mail adresu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Povodom Međunarodnog dana vatrogasaca, predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković sa komandirom Službe zaštite i spašavanja Slavkom Tadićem, obišao je radove na izgradnji  Vatrogasne stanice, projekta vrijednog 3.3 miliona eura.
Danas je na Trgu slobode, u okviru Vaskršnjeg pazara, obilježen Međunatodni dan vatrogasaca, kome je prisustvovao veliki broj žitelja grada pod Trebjesom.