Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

VIDEO: Nikšićanin osumnjičen da je naručio paljenje vozila

28584457_10211120182696098_708814530_o
Screenshot
  • Autor onogost.me
  • 01.03.2018. u 14:04

Nikšićka policija uhapsila je Stevana Prodanovića (1994) iz tog grada, zbog sumnje da je podstrekivao sugrađane Nikolu Vranića i Andriju Raičevića da podmetnu požar na vozilu “Citroen C4” vlasništvo M.B. iz Nikšića.

Nikšićka policija prethodno je uhapsila  Vranića  da je 23. februara oko 2.15h ujutro polio benzinom i zapalio automobil, vlasništvo M. B. iz Nikšića.Na automobilu je pričinjena veća materijalna šteta, a policija je utvrdila da je Vranić imao pomagača koji se za vrijeme podmetanja požara nalazio u blizini i imao zadatak osmatranja terena i da obavijesti Vranića ukoliko bi neko naišao. Policija je Andriju Raičevića (23) iz Nikšića označila kao pomagača.

“Prema prikupljenim saznanjima Prodanović se nekoliko dana prije izvršenja  krivičnog djela susreo sa Vranićem i Raičevićem i tom prilikom im ponudio da za 350 eura podmetnu požar na vozilu, na šta su oni pristali, i 23. februara zapalili vozilo”, kazali su iz Uprave policije.

Izvršenju krivičnog djela prethodio je dogovor Vranića i Raičevića u Raičevićevom stanu, gdje su se pripremili i obukli garderobu koju će kasnije koristiti prilikom izvršenja, a koja će otežati i onemogućiti njihovu identifikaciju. Nakon izvršenja krivičnog djela osumnjičena lica su, shodno prethodnom dogovoru, pobjegla u različitim pravcima, a narednog dana su uništili garderobu koju su prethodno koristili.

Raičević je 28. februara sproveden državnom tužiocu i u potpunosti je priznao izvršenje krivičnog djela koje mu se stavlja na teret – oštećenje tuđe stvari. Određeno mu je zadržavanje do privođenja sudiji za istragu. Vranić je 28. februara lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari i biće priveden nadležnom tužiocu. Osumnjičeni Prodanović će u zakonskom roku biti priveden državnom tužiocu u Nikšiću na dalju nadležnost.

Policija rasvijetlila slučaj paljenja trafike

Iste večeri kada je M.B. zapaljen automobil, sat kasnije u Ulici Baja Pivljanina zapaljena je trafika „Lenka“, vlasništvo L.Đ. iz Nikšića, koja je u požaru u potpunosti uništena. Policija je tokom kriminalističke obrade osumnjičila Nikšićanina Zdravka Lopičića (53) da je angažovao Dimitrija Toljića (31) da podmetne požar na pomenutoj trafici, a on će mu oprostiti dug koji je Toljić imao prema njemu.

Lopičiću je, kako saznajemo, motiv bio eliminisanje poslovne konkurencije, obzirom da isti u neposrednoj blizini takođe ima trafiku.

Toljić se sumnjiči da je 23. februara, oko 3.15h maskiran došao do pomenute trafike, slomio staklo na njoj, i unutrašnjost i spoljašnjoj polio benzinom i zapalio, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Lopičiću je određeno zadržavanje do privođenja sudiji za istragu. Toljić je lišen slobode zbog sumnje da počinio krivično djelo oštećene tuđe stvari i biće biće priveden nadležnom tužiocu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Od premijera Milojka Spajića i predstavnika više partija brojne reakcije na govor predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. On je, kako prenose mediji, prilikom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu, kazao da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima.
Za Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) bi bolje bilo da se zove 'Princeze na zrnu graška', jer kako drugačije okarakterisati ekipu koja svakodnevno iznosi neistinite konstrukcije, zaboravlja šta su oni napravili od Nikšića, a onda kada sretnu bilo kog funkcionera lokalne vlasti pokušavaju da objasne kako niko od njih pojedinačno nema veze sa onim što njihov odbor saopštava i bivaju uvrijeđeni ako ih neko mrko pogleda ili im onako kako zaslužuju kaže da ne govore istinu, pa opet đuture kao odbor rone suze u saopštenjima.