Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

EPCG izdaje u zakup proizvodne kapacitete u Željezari

gov.me
  • Autor onogost.me
  • 08.07.2024. u 22:01
Elektroprivreda (EPCG) izdaje u zakup proizvodne kapacitete u kćerki kompaniji EPCG Željezara Nikšić, u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje čelika dužom od 65 godina.

"Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva, koje su registrovane i posluju u skladu sa zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti”, navodi se u pozivu.

Ponude se podnose neposredno ili na arhivu na adresu EPCG, Vuka Karadžića 2, Nikšić, do 24. jula do deset sati.

Odabrani zakupac zaključiće ugovor o zakupu, a zakupac je u obavezi da dostavi izjavu kao prilog da prihvta predlog ugovora. Nakon odabira najbolje ponude na osnovu ostvarenih bodova shodno kriterijumima, njen sadržaj će se unijeti u konačni tekst ugovora.

EPCG ima pravo da obustavi postupak ukoliko ocijeni da ponuda ne zadovoljava zahtrijeve te kompanije.

Period zakupa minimalno je 15 godina, a maksimalno 50 godina.

Iznos mjesečne zakupnine koju nudi ponuđač može biti minimum 30 hiljada eura, a maksimum 150 hiljada eura.

Ponuđač je obavezan da dostavi plan investicija za prvih pet godina zakupa i dinamiku realizacije investicija u postojeća proizvodna postrojenja, mašine i pomoćnu opremu i plan razvoja proizvodnje u funkciji povećanja obima proizvodnje i investiranja u novu opremu.

Minimalni broj zaposlenih koji će ponuđač preuzeti u prvih šest mjeseci je 100, a maksimum 150.

Ponuđač je dužan da dostavi bezuslovnu i na prvi poziv naplativu bankarsku garanciju ponude, do dana otvaranja ponuda, od 30 hiljada eura kao garanciju ostajanja u obavezi prema ponudi u periodu važenja ponude odnosno 60 dana.

“U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna postrojenja, mašine i pomoćna oprema i ostala infrastruktura koja je u funkciji (i predstavlja podršku) nesmetanog odvijanja proizvodnje i drugih poslovnih procesa u proizvodnim pogonima u fabričkom krugu Željezare, a sve u skladu sa predlogom ugovora o zakupu”, zaključuje se u pozivu.

Kontakt e-mail je [email protected].

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    3

    1. brzo ce izbori u nk pa mazete narodu oci isto kao sto vracate otpustene radnike u solar.sram vas i stid bilo.samo ne znam ko vas moze vise glasati.a sto se tice zeljezare to je ruglo koje treba poravnati sa zemljoma a ogradu ostaviti da epcg kupi ovaca ali po mogucnosti da ne bude cobana

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Posljednje kolo Prve crnogorske fudbalske lige pred reprezentativnu pauzu igra se danas, a obilježoće ga najveći derbi crnogorskog fudbala - Sutjeska će u 11. kolu u kraj Bistrice dočekati Budućnost.
    Sutjeska je večeras u prvom kolu Prve crnogorske košarkaške lige savladala Jedinstvo u Bijelom Polju (81:68) i napravila lijepu uvertiru pred meč sa Bosnom u Sarajevu u 2. kolu NLB ABA2 lige koji se igra u srijedu od18 h.
    Dvije prosječne zarade u Crnoj Gori nijesu dovoljne da podmire troškove iz sindikalne potrošačke korpe koje iznosi 2.000 eura, što nam i dalje govori da su troškovi života mnogo veći u odnosu na zarade, kažu sagovornici Portala RTCG.