Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

EPCG izdaje u zakup proizvodne kapacitete u Željezari

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 08.07.2024. u 22:01
Elektroprivreda (EPCG) izdaje u zakup proizvodne kapacitete u kćerki kompaniji EPCG Željezara Nikšić, u cilju valorizacije i očuvanja proizvodnje čelika u fabrici sa tradicijom proizvodnje čelika dužom od 65 godina.

"Pravo učešća na javnom pozivu imaju sve kompanije iz Crne Gore i inostranstva, koje su registrovane i posluju u skladu sa zakonima države u kojoj obavljaju svoje djelatnosti”, navodi se u pozivu.

Ponude se podnose neposredno ili na arhivu na adresu EPCG, Vuka Karadžića 2, Nikšić, do 24. jula do deset sati.

Odabrani zakupac zaključiće ugovor o zakupu, a zakupac je u obavezi da dostavi izjavu kao prilog da prihvta predlog ugovora. Nakon odabira najbolje ponude na osnovu ostvarenih bodova shodno kriterijumima, njen sadržaj će se unijeti u konačni tekst ugovora.

EPCG ima pravo da obustavi postupak ukoliko ocijeni da ponuda ne zadovoljava zahtrijeve te kompanije.

Period zakupa minimalno je 15 godina, a maksimalno 50 godina.

Iznos mjesečne zakupnine koju nudi ponuđač može biti minimum 30 hiljada eura, a maksimum 150 hiljada eura.

Ponuđač je obavezan da dostavi plan investicija za prvih pet godina zakupa i dinamiku realizacije investicija u postojeća proizvodna postrojenja, mašine i pomoćnu opremu i plan razvoja proizvodnje u funkciji povećanja obima proizvodnje i investiranja u novu opremu.

Minimalni broj zaposlenih koji će ponuđač preuzeti u prvih šest mjeseci je 100, a maksimum 150.

Ponuđač je dužan da dostavi bezuslovnu i na prvi poziv naplativu bankarsku garanciju ponude, do dana otvaranja ponuda, od 30 hiljada eura kao garanciju ostajanja u obavezi prema ponudi u periodu važenja ponude odnosno 60 dana.

“U zakup se izdaju proizvodne i pomoćne hale, proizvodna postrojenja, mašine i pomoćna oprema i ostala infrastruktura koja je u funkciji (i predstavlja podršku) nesmetanog odvijanja proizvodnje i drugih poslovnih procesa u proizvodnim pogonima u fabričkom krugu Željezare, a sve u skladu sa predlogom ugovora o zakupu”, zaključuje se u pozivu.

Kontakt e-mail je [email protected].

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  3

  1. brzo ce izbori u nk pa mazete narodu oci isto kao sto vracate otpustene radnike u solar.sram vas i stid bilo.samo ne znam ko vas moze vise glasati.a sto se tice zeljezare to je ruglo koje treba poravnati sa zemljoma a ogradu ostaviti da epcg kupi ovaca ali po mogucnosti da ne bude cobana

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Rekonstrkcija Vlade premijera Milojka Spjića najverovatnije biće finalizovana već sjutra. Partije koje bi trebalo da uđu u Vladu na današnjim sjednicama stranačkih organa odlučivaće o najavljenoj rekonstrukciji.