Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Abazović: Vlada danas uvećava penzije za pet odsto

novac1
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 14.09.2023. u 09:30
Vlada će na današnjoj sjednici donijeti odluku da se sve penzije uvećaju za pet odsto, dok će minimalna penzija od sada iznositi skoro 300 eura, kazao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

On je na društvenim mrežama istakao da će na prijedlog Ministarstva finansija iministra Aleksandra Damjanovića, Vlada danas uvećati penzije za pet odsto.

“To nije sve – novom mjerom minimalna penzije će od sad iznosti skoro 300 eura, umjesto 282 eura, koliko su penzioneri sa najmanjom nadoknadom primali do sada. Penzioneri mogu računati na podršku Vlade i u narednom periodu, a sve u cilju očuvanja životnog standarda stanovništva i jačanja njihovog materijalnog statusa. Idemo dalje, vodimo realnu politiku sa konkretnim rezultatima. Na pravom smo putu”, istakao je Abazović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 19 časova, biće upriličen Završni koncert omladinskog i dječijih folklornih ansambala JU "Zahumlje" pod nazivom "Djeca, srcem".
  Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).
  Roditelji djece sportista i korisnici bazena u Nikšiću apelovali su na nadležne na lokalnom i državnom nivou da riješe problem u Sportskom centru. Kažu da je bazen već duži period neupotrebljiv i da toplotna pumpa ne radi od 3. aprila, zbog čega, pored građana, oko 300 djece, koji su članovi plivačkih i vaterpolo klubova ne treniraju.