Abazović: Vlada danas uvećava penzije za pet odsto

novac1
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 14.09.2023. u 09:30
Vlada će na današnjoj sjednici donijeti odluku da se sve penzije uvećaju za pet odsto, dok će minimalna penzija od sada iznositi skoro 300 eura, kazao je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

On je na društvenim mrežama istakao da će na prijedlog Ministarstva finansija iministra Aleksandra Damjanovića, Vlada danas uvećati penzije za pet odsto.

“To nije sve – novom mjerom minimalna penzije će od sad iznosti skoro 300 eura, umjesto 282 eura, koliko su penzioneri sa najmanjom nadoknadom primali do sada. Penzioneri mogu računati na podršku Vlade i u narednom periodu, a sve u cilju očuvanja životnog standarda stanovništva i jačanja njihovog materijalnog statusa. Idemo dalje, vodimo realnu politiku sa konkretnim rezultatima. Na pravom smo putu”, istakao je Abazović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.