Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
08:22
13.5.2022.

Aerodromi CG opslužili oko 300 hiljada putnika

U prva četiri mjeseca Aerodromi Crne Gore opslužili su oko 300 hiljada putnika što je u poređenju sa prethodnom godinom povećanje skoro 300 odsto, kazao je član Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić.


On je u jutarnjem programu “Dobro jutro Crna Goro” kazao da je samo u aprilu četvorostruko povećan broj putnika u odnosu na lani. Ako se po jutru dan poznaje, dodaje on, u Aerodromima očekuju odličnu sezonu.

Aerodromi Crne Gore još nemaju podatke o broju putnika tokom prvomajskih praznika.

“Te podatke dobijamo na kraju mjeseca, ali možemo reći da oni koji su bili na aerodromima, mogli su da vide značajno povećanje putnika kako u dolasku tako i u odlasku. Ako se po jutru dan poznaje, ova turistička sezona će biti jako dobra, da ne kažem odlična”, kazao je on.

Istakao je da na osnovu podataka koje posjeduju u prethodna četiri mjeseca, očekuju odličnu sezonu.

“U prva četiri mjeseca ove godine imali smo oko 300 hiljada putnika što je u poređenju sa prethodnom godinom povećanje skoro 300 odsto, gdje smo imali manje od 100 hiljada putnika. Za april ove godine imali smo oko 120 hiljada putnika. U poređenju sa aprilom prošle godine imali smo četiri puta više putnika, jer je tada bilo oko 30 hiljada, što je skoro na nivou rekordne 2019. godine”, kazao je on.

Istakao je da su tokom prva četiri mjeseca na preko 70 odsto pruženih usluga u odnosu na 2019. godinu.

“S tim u vezi možemo zaključiti da su pokazatelji više nego dobri”, kazao je on.

Pojedini sezonski letovi su počeli, ali pravi “bum” očekuju početkom juna.

“I to najviše sa tivatskog aerodroma koji i ima karakter sezonskog aerodroma”, kazao je on.

Najavio je od početka juna nove letove ka Rijadu, Istanbulu, a gosti iz Luksemburga stižu i u Tivat.

Kazao je da su maske na aerodromima ukinute, a to što je zabranjen ulazak svima osim putnicima u terminal, je manje zbog korone, više zbog sprečavanja pravljenja gužvu.

 

Izvor: rtcg.me

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:59
  28.5.2022.

  Banke su spremne da finansiraju dobre projekte u energetskom sektoru i neophodno je mnogo više koristiti raspoložive evropske fondove poruka je sa trećeg panela “Poslovni modeli, uslovi finansiranja i mogućnosti korišćenja EU fondova za investiranje u sektor energetike”, Simpozijuma EPCG NET 2022.

   

 • 14:20
  27.5.2022.

  U energetskoj tranziciji nema gotovih odgovora, rješenja koja se moraju tražiti zahtijevaju veliku stručnost, znanje, sposobnost i predviđanje, kao i prilagođavanje novim okolnostima, poručeno je na otvaranju simpozijuma Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) NET 2022, koji se održava u Budvi. 

 • 08:22
  27.5.2022.

  Nova crnogorska vlada će morati da se zaduži vrlo brzo, dok će predstojeća ljetnja turistička sezona biti lošija, rekao je u intervjuu za Portal RTCG ekonomski analitičar Predrag Drecun. On, ipak, očekuje da sezona može biti u granicama prihvatljivih rezultata.

   

 • 09:28
  26.5.2022.

  Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević zajedno sa predsjednikom Skupštine opštine Nemanjom Vukovićem i ostalim saradnicima, upriličio je sastanak sa Levom Vajsom, generalnim direktorom kompanije BIG CEE, i Milovanom Novakovićem, direktorom kompanije Colliers International.