Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Albijanić: Proizvodnja struje premašuje planiranu, u januaru izvezeno 35 miliona

EPCG
 • Autor onogost.me
 • 20.02.2023. u 09:27
Stanje u akumulacijama je dobro i proizvodnja električne energije je dobra, veća od plana, kazala je Eleonora Albijanić, PR Elektroprivrede Crne Gore jutros za TVCG.

"U januaru HE Perućica 128 odsto, HE Piva 150 odsto, Termoelektrana Pljevlja 118 odsto, dok su male hidroelektrane na nivou proizvodnje od 90 odsto od plana", istakla je ona.

Stanje u akumulacijama je, kako je kazala, takođe dobro.

"Pivska akumulacija je 81 odsto ukupne zapremine, akumulacija Krupca 88 odsto, akumulacija jezera  Slanog 82 odsto, dok je Vrtac prošle sedmice ispražnjen i on je na nuli. Akumulacije su trenutno iznad planiranog skoro pa duplo, tako je akumulacija HE Perućica od planiranog 85 trenutno na 153 gigavat sata, a Piva sa 124 na 208", dodala je Albijanić.

Proizvodnja, ističe, premašuje planiranu.

"Ukupno smo u januaru mjesecu uvezli 1,1 milion vrijednosti električne energije, a izvezli 35 miliona električne energije. Od 1. do 17. februara uvezli smo 2,8 miliona eura električne energije, a izvezli 23 miliona", zaključila je ona.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 19 časova, biće upriličen Završni koncert omladinskog i dječijih folklornih ansambala JU "Zahumlje" pod nazivom "Djeca, srcem".
  Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).
  Roditelji djece sportista i korisnici bazena u Nikšiću apelovali su na nadležne na lokalnom i državnom nivou da riješe problem u Sportskom centru. Kažu da je bazen već duži period neupotrebljiv i da toplotna pumpa ne radi od 3. aprila, zbog čega, pored građana, oko 300 djece, koji su članovi plivačkih i vaterpolo klubova ne treniraju.