Albijanić: Proizvodnja struje premašuje planiranu, u januaru izvezeno 35 miliona

EPCG
 • Autor onogost.me
 • 20.02.2023. u 09:27
Stanje u akumulacijama je dobro i proizvodnja električne energije je dobra, veća od plana, kazala je Eleonora Albijanić, PR Elektroprivrede Crne Gore jutros za TVCG.

“U januaru HE Perućica 128 odsto, HE Piva 150 odsto, Termoelektrana Pljevlja 118 odsto, dok su male hidroelektrane na nivou proizvodnje od 90 odsto od plana”, istakla je ona.

Stanje u akumulacijama je, kako je kazala, takođe dobro.

“Pivska akumulacija je 81 odsto ukupne zapremine, akumulacija Krupca 88 odsto, akumulacija jezera  Slanog 82 odsto, dok je Vrtac prošle sedmice ispražnjen i on je na nuli. Akumulacije su trenutno iznad planiranog skoro pa duplo, tako je akumulacija HE Perućica od planiranog 85 trenutno na 153 gigavat sata, a Piva sa 124 na 208”, dodala je Albijanić.

Proizvodnja, ističe, premašuje planiranu.

“Ukupno smo u januaru mjesecu uvezli 1,1 milion vrijednosti električne energije, a izvezli 35 miliona električne energije. Od 1. do 17. februara uvezli smo 2,8 miliona eura električne energije, a izvezli 23 miliona”, zaključila je ona.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je kroz ovogodišnji Agrobudžet objavilo javni poziv za dodjelu sredstava podrške investicijama u izgradnju bunara i bistijerni.
  Od početka 2023. godine na aerodromima u Crnoj Gori prevezeno je 300.000 putnika, što je 17 odsto više u odnosu na prvi kvartal rekordne 2019. godine, kazao je predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić.