Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Bijela lista poreskih obveznika: Evo koje nikšićke firme redovno izmiruju sve obaveze

13823499_10206798098166686_1966543940_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 22.07.2016. u 10:03

Poreska uprava Crne Gore po dvanaesti put objavjavila je tzv. Bijelu listu – spisak poreskih obveznika kod kojih je uočen najveći stepen fiskalne discipline. 

Na njoj su se našla imena poreskih obveznika s kojima Poreska uprava kontinuirano ostvaruje uspješnu saradnju u pogledu poštovanja poreskih propisa i izmirivanja poreskih obaveza.

Od 205 imena ukupno, 15 su zauzele nikšićke firme  i to AD “Elektroprivreda Crne Gore” , DOO ”Šljukić Co”, AD “Nikšićki mlin”, DOO “Uno-NK” , DOO Industrija piva i sokova pivara “Trebjesa” , DOO ”Uniprom pekara” , DOO ”Neksan” , DOO “Kablomontaža” , DOO ”Helada-Mont” , DOO ”Osmanagić Co” , DOO ”VH Montenegro” , DOO ”Ramel” , DOO ”Inovatic” , DOO ”Planika Montenegro” i DOO ”LD Gradnja”.

Kriterijumi na osnovu kojih je izvršena selekcija obveznika za Bijelu listu obuhvatali su urednost obračunavanja poreza i podnošenja poreskih prijava, redovnost izmiravanja poreskih obaveza, kao i da u postupcima inspekcijskog nadzora nijesu utvrđivane značajnije nepravilnosti, koje bi ukazivale na bilo kakav vid neregularnog poslovanja.

Objavljivanje Bijele liste predstavlja još jedan korak u podsticanju obveznika na poštovanje poreskih propisa i saradnju sa Poreskom upravom, koji će, uz ostale oblike saradnje, biti nastavljeni i u budućnosti, jer u ovom organu pozitivan tretman mogu imati samo uredni poreski obveznici koji redovno izmiruju obaveze, doprinoseći borbi protiv sive ekonomije, ostvarenju budžetskih prihoda, te unapređenju poslovnog i investicionog okruženja u Crnoj Gori. 

Spisak najurednijih poreskih obveznika u PDF formatu možete pogledati OVDJE.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sve vrste goriva od ponoći će pojeftiniti tri do pet centi, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.
Izvršni direktori Eelektroprivrede Crne Gore (EOCG) i Eko-fonda, Ivan Bulatović i Draško Boljević, potpisali su juče u Podgorici Sporazum o zajedničkom finansiranju i realizaciji projekta "Solari 5000+ (70 MW)" za fizička i pravna lica.