Boksitaši se predomislili, ništa od protesta ispred Vlade

zbor
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 12.10.2015. u 08:26

Iako su još početkom prošle sedmice najavili odlazak ispred Vlade i protest, nikšićki rudari jutros su odustali od te namjere. Kako su kazali, nadaju se da će do kraja sedmice razgovarati sa novim vlasnikom Boksita, Veselinom Pejovićem. 

Kao jedan od razloga navode i ternutnu situaciju u Podgorici.

„Ispred Vlade je inače velika gužva, pa bi mogli samo da se smjestimo u nekom parku gdje bi bili neprimijećeni“, kazao je Nikola Žugić, ispred Samostalnog sindikata Rudnika Boksita.

On je takođe dodao da je propala i mogućnost da Boksite preuzme Ivan Ivanović, najbliži saradnik vlasnika Neksana, Miodraga Davidovića.

„On je odustao od namjere da kupi Boksite jer nije uspio da skupi sav novac. Pejović nam je jedina opcija“, kazao je Žugić.

Rudari su prošle sedmice tražili da se hitno raskine ugovor sa novim kupcem, firmom Uniprom Metali, vlasnika Veselina Pejovića, jer im je nedavno, na sastanku u Ministarstvu ekonomije poručio da ne računa na njih, te da neće u skorije vrijeme biti angažovani da rade. Kako im je tada saopštio on kao vlasnik ima pravo da radi šta hoće sa Boksitima.

Radnici će se opet narednog ponedjeljka okupiti ispred upravne zgrade kako bi odlučili o daljim potezima. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Korisnici elektrodistributivnog sistema su u oktobru preuzeli ukupno 198,91 milion kilovat sati (kWh) električne energije, što je oko dva odsto manje u odnosu na energiju preuzetu tokom istog prošlogodišnjeg perioda.
Na predlog Ministarstva kapitalnih investicija, Vlada Crne Gore je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju o problemima tekućeg održavanja javne željezničke infrastrukture i dala saglasnost za korišćenje sredstava tekuće budžetske rezerve, na način što će se preusmjeriti 3.941.200 eura na poziciju Uprave za željeznice koja se odnosi na tekuće održavanje javne željezničke infrastrukture, istakao je državni sekretar za željezničku infrastrukturu i saobraćaj Miloš Rajović.