Čarobne ruke svestrane Nikšićanke: Za sve je zaslužan moj unutrašnji kreativac

katarina2
fosmedia.me
  • Autor onogost.me
  • 19.10.2018. u 11:19

Katarina Bakoč, 27-godišnja Nikšićanka voli umjetnost i živi za umjetnost. Godinama izrađuje unikatne stvari koje krase brojne domove.

Vještinu je, kaže, naslijedila od majke pa joj je posebno drago kada ručno izradi najraznovrsnije predmete koji će mnoge usrećiti.

Svaki slobodani trenutak koristi za ’bijeg’ u svoj svijet umjetnosti i stvaranja a njena mašta i kreativnost ne poznaju granice.

„Rukotvorninama se bavim pet godina. Trudim se da razvijem prepoznatljivi brend upotrebnih i dekorativnih predmeta. Izrađujem i ukrašavam saksije, vaze, svijećnjake, lustere. Takođe, bavim se ukrašavanjem različitih predmeta u dekupaž tehnici“, počinje Katarina Bakoč priču za FOS.

Ljubav prema umjetnosti i lijepom, naslijedila je od majke pa svaki slobodan trenutak koristi da se prepusti uživanju u svom svijetu umjetnosti.

„Došlo je vrijeme kada je inspiracija nešto što nam je svima potrebno. Svaki čovjek koji je ikada stvarao, unio je dio emocije u svoj rad. Na taj način emocija bi ostajala da živi u tom proizvodu. Volim osjećaj kada za nekoga pravim nešto što je namjenski rađeno baš za tu osobu. Unikatno, neponovljivo. Smatram to najljepšim poklonom“, priča ona i dodaje:

„Ljubav prema dekupažu mi je prenijela majka, a za ostalo je zaslužan moj unutrašnji kreativac“.

Treba dosta vremena za izradu jednog proizvoda, međutim, Katarini ništa nije teško. Spremna je čak i sate da odvoji kako bi ono što je zamislila i započela ispalo savršeno. U svaki djelić proizvoda, kaže, unosi neizmjernu količinu ljubavi.

„Za izradu jedne vaze ili saksije je u prosjeku potrebno par dana. Sam proces je složen i sastavljen iz različitih faza. Tu je prvo osmišljavanje proizvoda, zatim priprema kalupa, učvršćivanje, sušenje i šmirglanje. Potom slijedi lakiranje pa ukrašavanje“, objašnjava posupak Katarina i dodaje:

„Što se tiče dekupaža, u pitanju je vrlo stara ali popularna tehnika ukrašavanja a proces i trajanje zavise kako od odabira materijala na kojem se dekupaž radi, tako i od tehnike za koju se odlučimo.“

Katarina je članica klastera ručne radinosti „Riznica“, a nada se da će nekada ovaj lijepi hobi prerasti u posao i da će imati i svoju suvenirnicu.

„Za sada mogu reći da je ovo samo hobi. Ali, moja želja svakako jeste da ovo u čemu uživam dok radim bude i moja profesija i da iskoristim ovaj hobi kao poslovnu priliku“, zaključuje Katarina.

 

Izvor: fosmedia.me

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Od početka 2023. godine na aerodromima u Crnoj Gori prevezeno je 300.000 putnika, što je 17 odsto više u odnosu na prvi kvartal rekordne 2019. godine, kazao je predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić.
Solar gradnja, ćerka firma Elektroprivrede, završila je prošlu godinu sa 2,2 miliona eura gubitka, pokazuju podaci iz finansijskog izvještaja dostavljenog Upravi prihoda i carina.