CEDIS: Januarska potrošnja struje na nivou prošlogodišnje

CEDIS
 • Autor onogost.me
 • 24.02.2023. u 12:40
Korisnici elektrodistributivnog sistema su u januaru preuzeli ukupno 276.801.915 kWh električne energije, što je na nivou potrošnje ostvarene tokom decembra, ali i na istom nivou u odnosu na energiju preuzetu tokom januara prethodne godine. Najviše električne energije, oko 39 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2).

“Očitano je ukupno 404.196 brojila, ili 93 odsto od ukupnog broja (neočitana mjerna mjesta nalaze se u objektima koji nijesu stalno nastanjeni). Procenat očitanosti na mjernim mjestima koja su opremljena novim, elektronskim brojilima je 99 odsto”, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema CEDIS.

Ekipe Sektora za održavanje su u januaru realizovale 1.831 intervenciju na terenu. Vrijednost radova na održavanju elektroenergetskih objekata iznosila je oko 198 hiljada eura.

“Tokom januara su završeni radovi na izgradnji i rekonstrukciji osam trafostanica 10/0,4kV u Kotoru, Baru, Budvi i Podgorici za koje je izdvojeno oko 240 hiljada eura. U toku su i radovi na izmještanju elektroenergetske infrastrukture u zoni rekonstrukcije dijela puta Podgorica – Tuzi (od Bulevara Josipa Broza do kraja granice DUP-a “Konik Stari Aerodrom”) čija je vrijednost oko 190 hiljada eura”, navodi se u saopštenju.

Na distributivnu mrežu je tokom januara priključeno 286 novih korisnika.

“Prethodnog mjeseca na području Crne Gore je ugrađeno je 27 novih, elektronskih brojila. Ukupan broj mjernih mjesta u Crnoj Gori koja su opremljena elektronskim brojilima na daljinsko upravljanje je oko 340 hiljada, čime je pokriveno oko 80 odsto konzuma”, zaključujuiz CEDIS-a.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Unija slobodnih sindikata (USSCG) dala je punu podršku akciji "Stop inflaciji" i pozvala Vladu da se pridruži antiinflacionoj kampanji i privremeno umanji akcize na gorivo u iznosu ne manjem od 40 odsto.
  Od sjutra će građani u pet najvećih trgovačkih lanaca moći da kupuje i više od 25 proizvoda po minimalnim cijenama, najavio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović.