Crna Gora na 55. mjestu po visini prosječne zarade

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 19.08.2023. u 08:41
Po prosječnoj mjesečnoj zaradi Crna Gora se nalazi na 55. mjestu, pokazuju statistički podaci koji su objavljeni na Tviter nalogu Fact Protocol. Prema tim podacima, prosječna plata u Crnoj Gori je 769 dolara.

No, po podacima Monstata, prosječna zarada (bruto) u februaru 2023. godine u Crnoj Gori iznosila je 958 eura, dok je prosječna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 771 eura,

“Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u februaru 2023. godine u odnosu na januar 2023. zabilježile rast od 0,5% proizilazi da su realne zarade za isti period zabilježile rast od 1,3%”, objavio je Monstat u martu.

Prema podacima koje je objavio Fact Protocol, najveća prosječna zarada je u Švajcarskoj (6,264.54 dolara), zatim u Luksemburgu (5,106.23 dolara), potom u Singapuru (4,960.32 dolara). Nakon njih na listi je Amerika sa prosječnom zaradom od 4,668.81 dolara.

Na petoj poziciji nalazi se Island (4,362.84 dolara), zatim slijedi Katar (4,166.40 dolara). Sedmo mjesto zauzela je Njemačka sa prosječnom platom od  3,556.10 dolara.

Na samom kraju liste su Venecuela, Pakistan i Egipat.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputiće danas svim parlamentarnim subjektima predlog "Platforme za Crnu Goru u EU", a čiji je primarni cilj vraćanje reformske i evropske agende u društveno-politički fokus, kao i zajedničko djelovanje na ubrzanju našeg evropskog puta, saopšteno je iz kabineta Predsjednika.
  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.