Crnogorskim poljoprivrednicima 100 beskamatnih kredita

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 04.09.2023. u 10:36
Stotinu beskamatnih kredita u vrijednosti od milion eura dostupno je crnogorskim poljoprivrednicima kroz projekat "100 za poljoprivredu" koji realizuje Investiciono-razvojni fond u partnerstvu sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Zainteresovani se mogu prijaviti do kraja godine.

“Ovaj projekat namijenjen je poljoprivrednim proizvođačima, mikro firmama do deset zaposlenih, privrednim ribarima i nosiocima dozvola za marikulturu i akvakulturu, i svima koji su registrovani do objave ove kreditne linije, početkom jula”, kazao je u Jutarnjem programu TVCG Spasoje Vujošević koordinator službe za kredite i garancije u Investiciono-razvojnom fondu.

Rokovi otplate su, kako je saopštio, do pet godina, a moguće je ostvariti grejs period do šest mjeseci.

Vujošević je istakao i da je kamatna stopa pet odsto, ali je u cjelosti subvencionisana od strane Ministarstva.

“Poljoprivredna gazdinstva koja žele da uzmu ovaj kredit moraju imati interni rejting i ne smiju imati kašnjenja duža od 30 dana po postojećim kreditnim zaduženjima. Takođe, moraju obezbijediti potvrdu Uprave prihoda da redovno izmiruju poreske obaveze”, kazao je sagovornik TVCG.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u avgustu je, prema podacima Monstata, iznosila 799 eura i bila je 0,3 odsto veća u odnosu na jul.
  Agencija za zaštitu konkurencije (AZK) donijela je rješenje kojim se Elektroprivredi (EPCG) zabranjuje svaka dalja dodjela državne pomoći nikšićkoj željezari, dok ne donesu odluku da li je sama kupovina imovine od turskog Tosčelika za 20 miliona eura bila u skladu sa Zakonom o državnoj pomoći, potvrdio je Pobjedi predsjednik Savjeta AZK Dragan Damjanović.