Danas otvaranje fabrike Beluga votke u Nikšiću

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 12.04.2023. u 08:04
Fabrika Beluga votke danas će biti svečano otvorena u Nikšiću, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Otvaranje fabrike planirano je za 12 časova.

Iz Vlade su kazali da će premijer Dritan Abazović govoriti na svečanosti otvaranja.

Oni su naveli da, otvaranjem te fabrike, Crna Gora postaje baza jednog od najprestižnijih i najprepoznatljivijih brendova pića na svijetu, Beluga Noble vodke.

“Ta kompanija je u Nikšiću već zaposlila više od 200 radnika u proizvodnji, administraciji i logistici, dok kancelarija za marketing i prodaju u Tivtu broji 50 zaposlenih”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, do 2025. godine planiran je rast ukupnog broja zaposlenih na 400, a za zaposlene su u planu i različiti programi stručnog usavršavanja i obrazovanja.

“Prema najavama, već u narednom kvartalu kompanija će početi proizvodnju premium džina i premium ruma, a planirano je i lansiranje novog pića sa nižim procentom alkohola, Beluga Adriatic Botanicals”, rekli su iz Vlade.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Tomas Hierl, prvi investitor u Željezari, kazao je da su u tu kompaniju došli da prozvode čeličnu užad i najavio da će u narednom periodu osim čelične užadi proizvoditi i žicu i sirovinu za užad. On očekuje da proizvodnja počne na jesen i da u naredne dvije do tri godine zaposli od 100 do 200 radnika.