Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đukanović: Neće biti poskupljenja struje u 2023, ni govora o restrikcijama

EPCG
 • Autor onogost.me
 • 17.12.2022. u 20:34
Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović kazao je da ne bi trebalo da bude poskupljenja struje u 2023. godini, te da neće biti ni restrikcija.

“Iako ne može to bezuslovno da se saopštava, ali sagledavajući sadašnju situaciju, poskupljenja električne energije neće biti ni u sljedećoj godini”, rekao je Đukanović za TV Prva.

Poskupljenja neće biti jer su, kako kaže, dobro planirali i vodili računa o energetskim bilansima.

“Imamo deficite u ljetnjim mjesecima, a suficite u prvom i četvrtom kvartalu. Nažalost cijene u ljetnjem periodu su bile enormne i izbog toga smo imali i finansijske deficite, a ovih dana sve to “peglamo” i EPCG će biti stabilna i lokomotiva privrednog razboja Crne Gore. Nema razloga da se povećava cijena struje i ja mislim da to treba da služi na čast nama u EPCG-u i na zadovoljstvo građana Crne Gore”, dodao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, isključena je i opcija restikcija i kada je, kako kaže, bila mnogo teža situacija u ljetnjem periodu.

“Ako tada nijesmo posezali za restrikcijama, ovih dana nema ni pomena o tome. Mislim da je Crna Gora jedina zemlja u svijetu u kojoj najznačajnija energetska kompanija nije dobila ni cent dotacije od države, a da nije bilo poskupljenja, ni restrikcija”, rekao je Đukanović.

Izvor: pobjeda.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, zajedno sa kolegama iz Stanice policije Žabljak, sproveli su akciju pojačane kontrole osoba i vozila u kasnim večernjim satima, kao i raciju u jednom noćnom klubu, saopšteno je iz Uprave policije.
  Vučje bilježi dobru posjećenost kako domaćih tako i posjetioca iz inostranstva. I pored brojih izazova, koji otežavaju poslovanje prije svega loša putna infrastruktura, u Turističkom centru trude se da obogate ponudu i zadrže goste.