EPCG ostvarila rekordnu dobit

epcg_epcg
EPCG
 • Autor onogost.me
 • 18.07.2023. u 14:23
Elektroprivreda Crne Gore je u prvoj polovini tekuće godine, zaključno sa 30. junom 2023, ostvarila dobit u iznosu od 106.114.262 eura, saopšteno je iz te kompanije.

To je, ujedno, i najveći iznos dobiti koji je kompanija ostvarila od osnivanja.

Rekord je, kako dodaju, utoliko impresivniji, ukoliko se zna da je EPCG, u godini ostvarenja takvog rezultata, bila jedina u Evropi koja za svoje građane nije povećavala cijene električne energije, niti je bilo intervencija iz budžeta Crne Gore.

“Profit EPCG ove godine je više od dva puta veći od profita za prvih pola godine u 2018. godini kada je ostvareno oko 43 miliona. EPCG je prateći uporedne periode poslovala u 2011. godini sa minusom od 10 miliona, 2012 sa minusom od 4 miliona, 2017. sa minusom od oko 7 miliona eura. Tako je 2020. godine poslovni rezultat za ovaj period bio oko 2 miliona, 2019, 2016 i 2014 oko 13 miliona, dok je 2015 bio oko 12 miliona eura. Kvalitetne poslovne odluke menadžmenta i Odbora direktora, zdrava poslovna vizija, povoljne hidrološke prilike i dobro upravljanje u periodu energetske krize uslovile su kontinuiran napredak i istorijske poslovne rezultate kompanije”, navodi se u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Najveći procenat građana, 63,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti nedjelju dana godišnjeg odmora van kuće, dok najmanji procenat, 13,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti adekvatno zagrijavanje stana ili kuće. To su podaci iz Ankete o dohotku i uslovima života u 2022. godini, koju je objavio Monstat.
  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.