Festival vina i gastronomje u Herceg Novom

najava_festivala_gastronomije
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 04.05.2016. u 06:13

U Gradskoj kafani u Herceg Novom danas i sjutra održaće se festival vina i gastronomije pod nazivom ''NTC wine and gastronomy festival''.

Ovaj festival organizuju kompanije NTC, Lighthouse of Montenegro i Turistička organizacija Herceg Novi.

Kako se navodi, očekuje se prisustvo eminentnih ugostitelja, vlasnika i menadžera elitnih restorana i hotela, poznavaoca vina, predstavnika poznatih vinarija i kompanija iz domena premium proizvoda hrane i pića, najpoznatijih somelijera, profesionalnih kuvara, barmena, kao i crnogorskih vinara koji će izlaganjem svog asortimana doprinijeti cjelokupnom ugođaju.

Prijavljeno je više od 40 izlagača iz Francuske, Italije, Njemačke, Holandije, Španije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, kao i iz Crne Gore, koji će pokazati svoju ponudu i paletu proizvoda.

Iako je zamišljen kao poslovno-profesionalni događaj, građani će moći da posjete festival i prvog i drugog dana u periodu od 12 do 18 časova, a cijena ulaznice je 10 eura, 

Organizatori ističu da je cilj manifestacije, osim što daje mogućnosti za otkrivanje novih tržišta, identifikovanje trendova, ocjenjivanje dostignuća domaćih vinara u poređenju sa konkurentima, i promocija vinske kulture prvenstveno među građanima i vinarima.

Prošlogodišnja iskustva, kako su saopštili, pokazala su da je Herceg Novi kao grad domaćin bio pravi izbor.

Festival je tada posjetio veliki broj izlagača, a benefit je i što su oni animirali strane turiste koji su boravili u gradu, pa zbog toga iz organizacije festivala najavljuju da će iz godine u godinu biti na sve većem nivou.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Od početka 2023. godine na aerodromima u Crnoj Gori prevezeno je 300.000 putnika, što je 17 odsto više u odnosu na prvi kvartal rekordne 2019. godine, kazao je predsjednik Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Eldin Dobardžić.
Solar gradnja, ćerka firma Elektroprivrede, završila je prošlu godinu sa 2,2 miliona eura gubitka, pokazuju podaci iz finansijskog izvještaja dostavljenog Upravi prihoda i carina.