Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Festival vina i gastronomje u Herceg Novom

najava_festivala_gastronomije
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 04.05.2016. u 06:13

U Gradskoj kafani u Herceg Novom danas i sjutra održaće se festival vina i gastronomije pod nazivom ''NTC wine and gastronomy festival''.

Ovaj festival organizuju kompanije NTC, Lighthouse of Montenegro i Turistička organizacija Herceg Novi.

Kako se navodi, očekuje se prisustvo eminentnih ugostitelja, vlasnika i menadžera elitnih restorana i hotela, poznavaoca vina, predstavnika poznatih vinarija i kompanija iz domena premium proizvoda hrane i pića, najpoznatijih somelijera, profesionalnih kuvara, barmena, kao i crnogorskih vinara koji će izlaganjem svog asortimana doprinijeti cjelokupnom ugođaju.

Prijavljeno je više od 40 izlagača iz Francuske, Italije, Njemačke, Holandije, Španije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, kao i iz Crne Gore, koji će pokazati svoju ponudu i paletu proizvoda.

Iako je zamišljen kao poslovno-profesionalni događaj, građani će moći da posjete festival i prvog i drugog dana u periodu od 12 do 18 časova, a cijena ulaznice je 10 eura, 

Organizatori ističu da je cilj manifestacije, osim što daje mogućnosti za otkrivanje novih tržišta, identifikovanje trendova, ocjenjivanje dostignuća domaćih vinara u poređenju sa konkurentima, i promocija vinske kulture prvenstveno među građanima i vinarima.

Prošlogodišnja iskustva, kako su saopštili, pokazala su da je Herceg Novi kao grad domaćin bio pravi izbor.

Festival je tada posjetio veliki broj izlagača, a benefit je i što su oni animirali strane turiste koji su boravili u gradu, pa zbog toga iz organizacije festivala najavljuju da će iz godine u godinu biti na sve većem nivou.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Struja bi od 1. januara naredne godine mogla biti skuplja jer će, zbog remonta Termoelektrane u Pljevljima, Elektroprivreda biti primorana da na tržištu kupuje nedostajuću energiju.
Ministarstvo finansija priprema Fiskalnu strategiju koju će predložiti Vladi na usvajanje do kraja ovog mjeseca, rečeno je “Vijestima” u ovom resoru kojim rukovodi ministar Novica Vuković.