Fond PIO: Isplata penzija redovna

dusanperovic1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.08.2016. u 09:52

Penzioneri ni ovoga mjeseca nemaju razloga za brigu bar što se isplate penzija tiče.

Njih će, kao i uvijek, moći da podignu 20. u mjesecu, rekao je za Dnevne novine direktor Fonda PIO Dušan Perović.

Perović je potvrdio da neće biti kašnjenja sa isplatom penzija povećanih od 1. jula za tri, odnosno 20 odsto, koliko su dobili penzioneri sa najnižim primanjima.

“Obračun smo juče završili i pripremili kompletnu dokumentaciju koju ćemo proslijediti Ministarstvu finansija. Sve teče po planu i nema razloga da penzije ne budu isplaćene 20. avgusta. Moguće je da banke krenu i nešto ranije i da se penzije mogu podizati i 19. avgusta”, kazao je Perović za DN.

Direktor Fonda PIO podsjeća da je, nakon povećanja, najniža penzija u Crnoj Gori 121,90 eura, a prosječna 284,87.

Prema njegovim riječima isplata penzija i ubuduće bi trebalo da bude redovna, odnosno svakog 20. u mjesecu za prethodni mjesec, a to tim prije jer je Vlada u ekonomskoj politici, pored ostalog, stavila u prioritete redovnost i sigurnost isplate penzija i na osnovu toga obavezala Ministarstvo finansija i Fond PIO na sprovođenje te politike.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su isplaćene januarske zarade za 13.893 prosvjetna radnika, sa uvećanjem od 20 odsto, saopštio je ministar prosvjete Miomir Vojinović.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavjestilo je poljoprivredne proizvođače da je rok za upis obradivih površina u Sistem za identifikaciju zemljišnih parcela (SIZEP) 30. april.
Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.