Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Fond PIO: Isplata penzija redovna

dusanperovic1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.08.2016. u 09:52

Penzioneri ni ovoga mjeseca nemaju razloga za brigu bar što se isplate penzija tiče.

Njih će, kao i uvijek, moći da podignu 20. u mjesecu, rekao je za Dnevne novine direktor Fonda PIO Dušan Perović.

Perović je potvrdio da neće biti kašnjenja sa isplatom penzija povećanih od 1. jula za tri, odnosno 20 odsto, koliko su dobili penzioneri sa najnižim primanjima.

“Obračun smo juče završili i pripremili kompletnu dokumentaciju koju ćemo proslijediti Ministarstvu finansija. Sve teče po planu i nema razloga da penzije ne budu isplaćene 20. avgusta. Moguće je da banke krenu i nešto ranije i da se penzije mogu podizati i 19. avgusta”, kazao je Perović za DN.

Direktor Fonda PIO podsjeća da je, nakon povećanja, najniža penzija u Crnoj Gori 121,90 eura, a prosječna 284,87.

Prema njegovim riječima isplata penzija i ubuduće bi trebalo da bude redovna, odnosno svakog 20. u mjesecu za prethodni mjesec, a to tim prije jer je Vlada u ekonomskoj politici, pored ostalog, stavila u prioritete redovnost i sigurnost isplate penzija i na osnovu toga obavezala Ministarstvo finansija i Fond PIO na sprovođenje te politike.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Vršilac dužnosti direktora Poreske uprave (PU) Sava Laketić naglasio je značaj računovodstveno-revizorske profesije u implementaciji poreskih propisa, poručujući da se intezivno radi na reforemi sveobuhvatnog poreskog sistema. On je to kazao na zatvaranju Simpozijuma Računovođa i revizora, koji je minula tri dana održan u Ulcinju.
Od prvog kvartala 2019. godine do aprila ove godine prosječna tržišna cijena metra kvadratnog stana u novogradnji u Crnoj Gori porasla je za skoro 630 eura, pokazuje zvanična statistika.