Autor: onogost.me
Foto: Infobiro
12:32
21.7.2019.

Grbović: Spremi smo za još značajnije investicije

U toku 2018. Opština Nikšić je bila jedna od rijetkih koja je ostvarila suficit u budžetu od preko četiri miliona eura i uspjela da, uz smanjenja troškova, u tekuću godinu prenese šest miliona eura, što je poslije teških godina, konačno veliki uspjeh grada.


Takvi rezultati su nastavljeni i u 2019. pa je u prvoj polovini godine već preko 60 odsto budžeta ostvareno i realno je očekivati da će se premašaj ponoviti i u ovoj godini.

"Već je treća godina kako nema rebalansa gradskog budžeta, dosta depozita je sačuvano na računima banka, tako da smo spremni za neke još značajnije investicije", rekao je predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.

On navodi da osim reprogramiranih poreza i doprinosa i kredita za prečišćavanje otpadnih voda "koje smo kao dugove zatekli prije šest godina i čije se rate redovno otplaćuju, nemamo nikakvih dugovanja".

"Praktično i kratkoročna dugovanja smo sveli na nulu i situacija je izuzetno dobra", istakao je Grbović.

Za razliku od prije šest godina, plate zaposlenima u javnom sektoru su redovne, a doprinosi izmireni na vrijeme, pa je slika grada znatno poboljšana.

U Nikšiću je ove godine ostvareno 53 odsto više noćenja nego prošle godine, ali to još nije rezutat kojim su potpuno zadovoljni čelnici Opštine.

"Vjerujem da to može mnogo bolje, pa preduzimamo još koraka kako bi postigli zacrtani cilj", kazao je Grbović.

Izgradnja još tri hotela u gradu govori tome u prilog, kao i veliki broj privatnog smještaja koji se izdaje preko interneta. Iako brojke govore o sjajnom napretku, mjesta za poboljšanje ima još u svim segmentima. Interesovanju za posjete Nikšiću svakako doprinosi veliki broj festivala koji se organizujU uglavnom tokom ljeta.

"U saradnji sa Ministarstvom kulture realizujemo nekoliko festivala, prvo Bedem fest, Lake fest a zatim i Guitar fest i Festival uličnih svirača, Boem fest i pozorišni festival. Imamo sjaJno KUD Zahumlje, kao i gradski hor, koji stalno putuju ali su i domaćini drugima“, potvrdio je Grbović i naglasio da Opština naročito pruža podršku mladima i kulturnim dešavanjima.

 

Izvor: Infobiro

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:29
  9.12.2019.

  U Crnoj Gori ove sedmice je 37,8 hiljada nezaposlenih, neznatno manje nego prethodne, pokazuju podaci Zavoda za zapošljavanje (ZZZ).

 • 17:03
  9.12.2019.

  Od početka godine do kraja septembra na sezonskim poslovima širom Crne Gore bilo je zaposleno 11.595 isključivo domaćih radnika, pokazatelji su Zavoda za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG).

 • 13:21
  9.12.2019.

  Cijene goriva naredne dvije sedmice ostaće nepromjenjene, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

 • 15:21
  8.12.2019.

  Poreska uprava (PU) je kroz reprogram poreskog duga do sada naplatila 61,82 miliona eura, dok je zbog nepoštovanja zakona ukinuto preko 1,5 hiljada rješenja.