Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

HE Perućica od danas u remontu

dji_0146
EPCG
  • Autor onogost.me
  • 31.07.2021. u 09:10

Redovni godišnji remont hidroelektrane (HE) Perućica počeće danas, a potpuna obustava rada u elektrani biće od ponedjeljka, saopštili su iz Elektroprivrede Crne Gore (EPCG).

 

Pored redovnih i uobičajenih remontnih radova na opremi i postrojenjima te dovodnom sistemu HE Perućica ove godine biti odrađene, između ostalog, i dvije značajnije investicije i to: zamjena dva blok-transformatora T3 i T4 vrijednosti oko 900 hiljada eura, kao i revitalizacija generatora G1 i G2 vrijednosti oko milion.

„Te aktivnosti se odrađuju u sklopu ugovora zamjene pet blok-transformatora i revitalizacije svih sedam generatora u HE Perućica. Ukupne vrijednosti ovih investicija su blizu šest miliona EUR, a očekuje se da ugovori budu realizovani do kraja godine“, navodi se u saopštenju.

U okviru priprema za remont pražnjenje dovodnog sistema počeće danas, dok će prema Planu ovogodišnjeg remonta trodnevno punjenje sistema i cjevovoda početi 31. avgusta kako bi HE Perućica od 1. septembra bila spremna da se ponovo priključi na elektro-energetski sistem.

„Uzimajući u obzir bezbjednost građana, upozoravamo javnost, prije svega stanovnike naselja koja gravitiraju hidroenergetskom sistemu Perućica, na moguće opasnosti i molimo ih da ne izvode bilo kakve aktivnosti u vrijeme pražnjenja i punjenja dovodnih sistema HE Perućica“, zaključuje se u saopštenju EPCG.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
Na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske (BiH) Lukom Petrovićem, koji je održan danas u Podgorici, formirani su zajednički radni timovi koji će tražiti najbolje rješenje za obije države po pitanju naplate nadoknade od potopljenog zemljišta Bilećkog jezera.