HE “Perućica” u pogonu 15. septembra

HE “Perućica”
 • Autor onogost.me
 • 01.09.2023. u 13:49
HE “Perućica” je spremna za početak proizvodnje, po planu, nakon remontnih radova, ali je odlučeno da se izađe u susret zahtjevu Regionalnog vodovoda Crnogorsko primorje i početak proizvodnje odgodi za 15. septembar.

“Naime, Regionalni vodovod zamolio je EPCG, ako je u mogućnosti, da Hidroelektrana sa radom počne 15, umjesto 1. septembra, kako bi dotok vode u rijeku Moraču ostao na najnižem nivou i obezbjedio mjerenje parametara vodostaja u okviru aktivnosti izgradnje privremenog nasipa u sklopu projekta provjere uticaja voda rijeke Morače na kapacitete izvorišta “Bolje Sestre”. Radove na nasipu moguće je realizovatu u periodu niskog vodostaja koje je trenutno prisutan, a na koji utiče i proizvodnja HE Perućica. Mjerenje će ukazati na uticaj i povećanje kapaciteta tog Izvorišta i pouzdano snabdijevanje vodom Crnogorskog primorja”, naveli su iz EPCG.

Sagledavajući energetski bilans i poziciju EPCG u septembru, a cijeneći interes društva u rješavanju problema vodosnabdijevanja primorja sa vodoizvorišta “Bolje Sestre”, donesena je odluka da se početak rada HE Perućica odgodi do 15. septembra.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.
  Akcija Stop inflaciji 100+ počeće danas, a građane, kako je kazao ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović, čeka preko 150 sniženih artikala.