IRF pokrenuo program kreditiranja visokoškolaca

euro-novac
  • Autor onogost.me
  • 01.02.2016. u 17:10

Kako bi se intenzivirale aktivnosti posvećene podsticaju preduzetništva, kao načina otvaranja novih radnih mjesta, Investiciono-razvojni fond Crne Gore je u 2016. godini otvorio novu kreditnu liniju, kroz Program kreditiranja visokoškolaca, sa najpovoljnijim uslovima u regionu.

Kako je saopšteno iz IRF-a, u pitanju je beskamatna kreditna linija za nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG, a imaju fakultetsko obrazovanje, prenosi CdM.

Odobreni projekti, shodno tom programu podrške, biće kreditirani beskamatno, odnosno kamata iznosi 0 odsto, grace period traje do četiri godine, rok otplate je do 12 godina, a maksimalni iznos kredita je do 50.000 eura, za preduzetnike do 30.000.

“Namjera je da se toj ciljnoj grupi posveti posebna pažnja kako bi se obezbijedio viši stepen uključivanja u preduzetništvo i stvaranje uslova za zaposlenje nezaposlenih visokoškolaca”, navodi se u saopštenju.

Iz IRF-a su kazali da su u 2015. godini, finansirajući projekte vrijednosti  117,1 miliona eura, otvorili 1.889 novih radnih mjesta i sačuvali 2.766 postojećih radnih mjesta, te naglasili da takvi postignuti rezultati govore u prilog tvrdnji da je IRF kao institucija ozbiljno pristupila svojim ciljevima i da je uvijek konkurentna ostalim finansijskim institucijama u državi.

Više o uslovima na linku: http://www.irfcg.me/me/2015-01-13-12-14-58/program-kreditiranja-visokoskolaca

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Narednog mjeseca u nikšićkoj Željezari trebalo bi da počne proizvodnja, izrada metalnih konstrukcija, do juna očekuju prve megavate, dok će konkurs za posao 229 radnika biti raspisan narednih dana. To je “Vijestima” kazao direktor “EPCG - Željezara” Nikšić Đorđije Manojlović.
Unija slobodnih sindikata (USSCG) dala je punu podršku akciji "Stop inflaciji" i pozvala Vladu da se pridruži antiinflacionoj kampanji i privremeno umanji akcize na gorivo u iznosu ne manjem od 40 odsto.