IRF pokrenuo program kreditiranja visokoškolaca

euro-novac
  • Autor onogost.me
  • 01.02.2016. u 17:10

Kako bi se intenzivirale aktivnosti posvećene podsticaju preduzetništva, kao načina otvaranja novih radnih mjesta, Investiciono-razvojni fond Crne Gore je u 2016. godini otvorio novu kreditnu liniju, kroz Program kreditiranja visokoškolaca, sa najpovoljnijim uslovima u regionu.

Kako je saopšteno iz IRF-a, u pitanju je beskamatna kreditna linija za nezaposlena lica koja se nalaze na evidenciji ZZZCG, a imaju fakultetsko obrazovanje, prenosi CdM.

Odobreni projekti, shodno tom programu podrške, biće kreditirani beskamatno, odnosno kamata iznosi 0 odsto, grace period traje do četiri godine, rok otplate je do 12 godina, a maksimalni iznos kredita je do 50.000 eura, za preduzetnike do 30.000.

“Namjera je da se toj ciljnoj grupi posveti posebna pažnja kako bi se obezbijedio viši stepen uključivanja u preduzetništvo i stvaranje uslova za zaposlenje nezaposlenih visokoškolaca”, navodi se u saopštenju.

Iz IRF-a su kazali da su u 2015. godini, finansirajući projekte vrijednosti  117,1 miliona eura, otvorili 1.889 novih radnih mjesta i sačuvali 2.766 postojećih radnih mjesta, te naglasili da takvi postignuti rezultati govore u prilog tvrdnji da je IRF kao institucija ozbiljno pristupila svojim ciljevima i da je uvijek konkurentna ostalim finansijskim institucijama u državi.

Više o uslovima na linku: http://www.irfcg.me/me/2015-01-13-12-14-58/program-kreditiranja-visokoskolaca

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Menadžment Uprave prihoda i carina, na čijem je čelu direktor Rade Milošević, pozdravlja zajedničku akciju Osnovnog državnog tužilaštva i Uprave policije Crne Gore, u sklopu koje su danas uhapšene 24 osobe kojima se na teret stavlja da su počinili krivično djelo iz člana 264 Krivičnog zakonika - utaja poreza i doprinosa, kroz poslovanje 20 pravnih lica koja su obuhvaćena istragom i za koja je izdata naredba za pretres, saopšteno je iz UPC.
Eurosuper 98 od danas je jeftiniji jedan cent, a eurodizel i lož ulje osam, odnosno sedam centi, saopštilo je Ministarstvo kapitalnih investicija.
U Crnoj Gori će od ponoći gorivo biti jeftinije, saopšteno je iz Ministarstva kapitalnih investicija (MKI).