Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Jeftiniji eurodizel i lož ulje

gggg
rtcg.me
  • Autor onogost.me
  • 25.07.2016. u 11:17

Eurodizel i lož ulje u Crnoj Gori će od ponoći biti jeftiniji, dok se cijene benzina neće mijenjati, saopšteno je agenciji Mina-biznis iz Ministarstva ekonomije.

Cijena eurodizela će narednih 15 dana biti niža tri centa i iznosiće 94 centa.

Pojeftiniće i lož ulje za grijanje i za veleprodaju, četiri centa, odnosno tri centa, pa će u naredne dvije sedmice koštati 63 centa, odnosno 91 cent.

Cijene eurosupera 95 i 98 neće se mijenjati naredne dvije sedmice i ostaće na 1,08, odnosno 1,11 eura.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 11. jula, kada je benzin pojeftinio četiri centa.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 8. avgusta, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 9. avgusta.

 

RTCG

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novo državno preduzeće za gazdovanje šumama trebalo bi da zaposli 231 radnika u prve tri godine rada, koji će imati za 30 odsto veću zaradu od zaposlenih u državnoj upravi, dok je za prvu godinu rada novog šumarskog preduzeća potrebno obezbijediti 24 miliona eura za obrtna sredstva i nabavku mehanizacije i opreme za rad, saopšteno je iz Akcije za socijalnu pravdu.
Siva ekonomija je ozbiljan problem, jer stvara nelojalnu konkurenciju i ugrožava održivost turističkog sektora, ocijenio je za Pobjedu predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva PKCG Ranko Jovović, dodajući da je potrebno standardizovati i legalizovati privatni smještaj. Iako su najave za sezonu dobre, pozvao je na pojednostavljenje procedura za dobijanje dozvola za rad i boravak sezonskih radnika.