Jeftiniji eurodizel i lož ulje

gggg
rtcg.me
  • Autor onogost.me
  • 25.07.2016. u 11:17

Eurodizel i lož ulje u Crnoj Gori će od ponoći biti jeftiniji, dok se cijene benzina neće mijenjati, saopšteno je agenciji Mina-biznis iz Ministarstva ekonomije.

Cijena eurodizela će narednih 15 dana biti niža tri centa i iznosiće 94 centa.

Pojeftiniće i lož ulje za grijanje i za veleprodaju, četiri centa, odnosno tri centa, pa će u naredne dvije sedmice koštati 63 centa, odnosno 91 cent.

Cijene eurosupera 95 i 98 neće se mijenjati naredne dvije sedmice i ostaće na 1,08, odnosno 1,11 eura.

Posljednje promjene cijena goriva bile su 11. jula, kada je benzin pojeftinio četiri centa.

Maksimalne maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori usklađuju se svakog drugog ponedjeljka u zavisnosti od promjene cijena naftnih derivata na međunarodnom tržištu (Mediterranean Platt's Ground) i valutnog odnosa eura i američkog dolara.

Iz Ministarstva su saopštili da će se, saglasno Uredbi o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, naredni obračun obaviti 8. avgusta, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 9. avgusta.

 

RTCG

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Bivšim radnicima nikšićke Željezare počelo je suđenje u Osnovnom sudu, po tužbi bivšeg vlasnika fabrike za "ometanje službenog lica u vršenju službene radnje". Radnici su poručili da se ne osjećaju krivima, jer su branili fabriku i svoja radna mjesta.
Na današnjem zboru radnici Željezare odlučili su da do ponedjeljka, 6. februara čekaju zvaničan poziv od EPCG za obećano zaposlenje. Ako poziva ne bude, narednog dana 7. februara, počeće proteste ispred upravne zgrade EPCG, kazao je predstavnik sindikata Ivan Vujović.