Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Joković: Građani da daju prednost domaćim proizvodima

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 12.12.2023. u 08:29
Jedan od najvećih problema sa kojima se suočavaju proizvođači i prerađivači mlijeka u Crnoj Gori je u prodaji jogurta od litra mlijeka, zato što smo imali upad jedne firme ili proizvođača mlijeka iz susjedne države, tako da je ta cijena dampingovana, kazao je ministar šumarstva i poljoprivrede Vladimir Joković.

On je pojasnio da se radi se o firmi iz Bosne i Hercegovine.

“Tamo je cijena je 1,25 eura, u Crnoj Gori se prodavala jeftinije. Malo je na to uticala i akcija Ministarstva ekonomije “Stop inflaciji”, pa su onda držane te cijene niske i mi se protiv toga moramo boriti, jer negdje te damping cijene urušavaju domaću proizvodnju, ako se robe ne prodaju onoliko koliko se prodaju u zemlji proizvođaču”, saopštio je Joković u emisiji Mreža.

On je saopštio da bi domaći proizvod bio na cijeni, najbolje se mogu izboriti potrošači Crne Gore.

“Jer svaki dinar koji kad kupe domaće proizvode ostaje u Crnoj Gori, apel građanima: kupujte domaće, a mi ćemo zajedno sa Ministarstvom ekonomije nastojari da očuvamo našu domaću proizvodnju, jer može nekad doći da ne možemo kupiti, ako ne budemo imali domaće, ne možemo oduvezati, onda je to najveći problem, dakle kupujemo domaće, pomažemo domaću privredu”, istakao je Joković.

Joković tvrdi da su crnogorski domaći proizvodi su izuzetno kvalitetni i kvalitetniji od onih koji su uvezeni u Crnu Goru.

Istakao je da je Vlada u svom predlogu Zakona o budžetu opredijelila 10 miliona eura više za poljoprivredu nego prošle godine.

“Pet miliona će ići za povećanje staračkih naklada za seoska domaćinstva, dakle ne poljoprivredne proizvođače koji nikad nisu radili, bavili su se poljoprivredom. Moje veliko zadovoljstvo je što će te naklade od januara mjeseca biti 315 eura, a nedavno su bile, sjećam se, možda 177 eura”, kazao je Joković.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Poreski inspektori su od 1. maja do 7. jula obavili 805 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod njih 133, na osnovu čega su izdali 177 prekršajna naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 580,4 hiljade eura.
  Zakonom o budžetu za 2024. godinu planirano je 240.012.958,82 eura za realizaciju 332 projekta ukupne procijenjene vrijednosti 2,9 milijardi eura, a u prvih šest mjeseci 2024. godine potrošeno je 61,2 miliona eura, što je 26% od planiranog iznosa.