Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
19:31
25.7.2021.

Juče najprometniji dan na Aerodromima CG

Prema broju putnika i aviona, na oba crnogorska aerodroma juče je zabilježen najprometniji dan od početka ljetnje sezone. Podaci saobraćajnog centa pokazuju da je opsluženo 8.733 putnika, od čega 4.495 u dolasku i 4.238 u odlasku.


Kada su u pitanju komercijalni letovi, opsluženo je 48 aviona, od čega je njih 15 generalne avijacije.

@Kompanije koje trenutno lete na Aerodromu Tivat su: Air Montenegro – Beograd, Ljubljana, Banjaluka; Isair – Izrael; Smart lynx - Talin i Riga; Edelweiss – Cirih; Luxair – Luksemburg; LOT Polish – Varšava; EasyJat – Berlin, London, Ženeva, Istambul; SAS -Kopenhagen, Lufthansa – Minhen, Frankfurt; FlyDubai – Dubai; Eurowings – Dizeldorf; Trans Avia – Pariz; Air Serbia -Beograd, Niš; Linija za Mančester se očekuje u avgustu kompanijom EasyJat. Avio kompanije Wind rose, SkyUp, Ukrain International i Wizz air povezuju Tivat sa Kievom, Odesom, Lvaivom, Harkovim i Zaporožjem. Sa Aerodroma u Podgorici saobraćaju Air Montenegro – Beograd, Frankfurt; Air Serbia – Beograd; Turkish airlines – Istambul; Luxair – Luksemburg; Air Astana- Nur Sultan, Almati; Wind rose – Kiev, Austrian airlines – Beč; LOT polish – Varšava, Katovice, Poznanj; Chair airlines – Cirih; Wizz air – Dortmund, Katovice, Varšava, Budimpešta, Beč, Memingem.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:34
  24.10.2021.

  Načelnica Direkcije za savjetodavne poslove u oblasti biljne proizvodnje u okviru Ministarstva poljoprivrede dr Dragana Radunović podsjetila je da su do 1. novembra aktuelni javni pozivi za dodjelu podrške poljoprivrednim proizvođačima za oblast vinogradarstva sa vinarstvom, kao i za sektore voćarstva i maslinarstva.

 • 13:25
  24.10.2021.

  Preko pet hiljada domaćinstava već se prijavilo da plaća dug za struju na rate, preko akcije Elektroprivrede Crne Gore “Podijelimo teret 9”. I dok iz EPCG uvjeravaju da je to odličan način da se građani oslobode duga i pređu u redovne platiše, u Centru za zaštitu potrošača dnevno prime bar pet prijava ljudi koji se žale da su uslovljeni – ili će potpisati Ugovor o plaćanju na rate ili će im biti isključena struja. To je nezakonito, upozoravaju iz Centra.

 • 11:32
  24.10.2021.

  Grupa od oko 60 penzionisanih radnika nikšićke željezare Tosčelik najavila je da će u petak protestovati ispred zgrade Ministarstva ekonomskog razvoja.

 • 13:24
  23.10.2021.

  Crnogorska vlada već sada bi trebalo da razmišlja o promjenama fiskalnih opterećenja na osnovnu cijenu goriva, jer su cijene već dotakle gornji plafon podnošljivosti za najveći dio građana Crne Gore, rekao je za Portal RTCG ekonomski analitičar Predrag Drecun.