Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kina zainteresovana za ulaganja u Nikšić

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 20.03.2024. u 15:12
Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je prijem za predstavnike Ambasade Kine u Crnoj Gori – savjetnika za ekonomska pitanja Vanga Čangđenga, sa saradnicama Sju Nuo i Jin Ani.

Čangđeng je istakao da su Narodna Republika Kina i Ambasada Kine zainteresovani za ulaganja u naš grad, posebno kada je u pitanju energetski sektor, saopštili su iz Opštine.

„Vidimo da je Nikšić grad koji se razvija i ima dosta projekata koji su u toku. Voljeli bismo da unaprijedimo ekonomsku saradnju sa vašom opštinom, kako bismo zajedno realizovali projekte iz oblasti energetike. Takođe smo spremni da sarađujemo i na drugim poljima, poput obrazovanja, nauke i kulture“, kazao je Čangđeng, prenose iz Opštine.

Kovačević je upoznao sagovornike sa projektima koje Opština Nikšić realizuje i istakao zadovoljstvo što su predstavnici Ambasade Kine zainteresovani za saradnju.

„Pratimo rast Kine na globalnom nivou i shvatamo da je ona jedna od najznačajnijih partnera ne samo u našoj državi već i u svijetu. Mi imamo dosta planova i infrastrukturnih projekata i biće nam zadovoljstvo da sarađujemo sa vašom zemljom“, poručio je Kovačević.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  4

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.
  Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković sa predstavnicima Vojske Crne Gore i SOBNOR-a, povodom Dana državnosti, položio je vijenac na Spomenik Ljubu Čupiću.
  Poreski inspektori su od 1. maja do 7. jula obavili 805 provjera regularnosti poslovanja poreskih obveznika i utvrdili nepravilnosti kod njih 133, na osnovu čega su izdali 177 prekršajna naloga sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 580,4 hiljade eura.