Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kooperanti Mljekare Nika do utorka čekaju novac, najavili štrajk glađu

mljekara_nika3333
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 07.10.2016. u 09:17

Bivši kooperanti nikšićke mljekare Nika odlučili su na jutrošnjem skupu da do utorka sačekaju uplatu za otkup mlijeka, a u protivnom će isped Vlade sa porodicama krenuti u štrajk glađu.

Za oko 350 bivših kooperanata duguje se 220.000 eura.

Odluku da danas ne krenu sa protestom, nego da sačekaju do utorka, donijeli su nakon što im je predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović kazao da će im potraživani novac ubrzo biti isplaćen, a da će isplati prisustvovati on i potpredsjednik Vlade Petar Ivanović.

Kooperanti su se u ponedjeljak okupili ispred kapije Mljekare u znak upozorenja nadležnima da im isplate novac na koji čekaju tri godine i zaprijetili da će u protivnom krenuti sa protestima. Prema njihovim riječima, novac od zadnje tranše koju je uplatio novi vlasnik dijela imovine Nike trebalo ja da bude usmjeren kooperantima ali je, kako su kazali, isti završio kod Prve banke. 

Njima je ministar Ivanović u avgustu kazao da im neće biti isplaćen cjelokupan iznos, već da će isti biti umanjen za 15 odsto, na šta su kooperanti pristali.

Stečaj u Mljekari, u vlasništvu biznismena Aleksandra Božovića, uveden je u martu prošle godine, a u avgustu je proglašen bankrot. 

U aprilu je Ministarstvo poljoprivrede uplatilo nešto preko 188.000 eura za isplatu zarada bivšim radnicima Nike, dok zarade nijesu isplaćene šestorici radnika Nike pro, čiji vlasnik je takođe bio Božović i kojima se na ime neisplaćenih plata duguje oko 12.000 eura.

Božović je Mljekaru kupio iz ranijeg stečaja 2005. godine, a sredstva za kupovinu od 600.000 eura obezbijedio je iz kredita.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novo državno preduzeće za gazdovanje šumama trebalo bi da zaposli 231 radnika u prve tri godine rada, koji će imati za 30 odsto veću zaradu od zaposlenih u državnoj upravi, dok je za prvu godinu rada novog šumarskog preduzeća potrebno obezbijediti 24 miliona eura za obrtna sredstva i nabavku mehanizacije i opreme za rad, saopšteno je iz Akcije za socijalnu pravdu.
Siva ekonomija je ozbiljan problem, jer stvara nelojalnu konkurenciju i ugrožava održivost turističkog sektora, ocijenio je za Pobjedu predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva PKCG Ranko Jovović, dodajući da je potrebno standardizovati i legalizovati privatni smještaj. Iako su najave za sezonu dobre, pozvao je na pojednostavljenje procedura za dobijanje dozvola za rad i boravak sezonskih radnika.
Sve vrste goriva od ponoći će pojeftiniti tri do pet centi, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.