Kovačević i Đukanović potpisali Memorandum o razumijevanju za projekat „Sunčani grad“

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 18.09.2023. u 11:30
Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević i predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović potpisali su memorandum o razumijevanju za projekat „Sunčani grad“.

Memorandumom će biti definisani i uređeni odnosi između Opštine i Elektroprivrede vezani za raspisivanje međunarodnog konkursa za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja stambeno-poslovnog kompleksa „Sunčani grad“.

Memorandum o razmijevanju predstavlja izraz zajedničkog interesa Elekroprivrede i Opštine Nikšić u cilju daljeg urbanog razvoja grada, ali i sveukupnog unapređenja društveno-ekonomskog ambijenta Nikšića.

Predviđa zajedničke aktivnosti strana potpisnica u cilju što efikasnije pripreme dokumentacije za realizaciju projekta.

Kovačević je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovog dokumenta, rekavši da je ovo jedan istorijski trenutak za našu opštinu.

„Realizacijom ovog projekta pokušaćemo da oplemenimo jedan ambijent, jedan prostor i pokušati da promijenimo njegovu etičku sliku. Grad Nikšić će nastaviti da se razvija jednom mnogo boljom dinamikom. U tom prostoru planirane su i značajne investicije svjetskih investitora“, istakao je Kovačević i dodao da će izgradnja ovog kompleksa doprinijeti urbanističkom uređenju grada i njegovom estetskom izgledu.

Đukanović je kazao da je ovo prvi korak u realizaciji velikog projekta strateški važnog za opštinu, Elektroprivredu i ostale institucije, istakavši uvjerenje da će zajednički napor za izradu idejnog rješenja doprinijeti kvalitetnoj valorizaciji prostora i obezbijediti rješavanje stambenih i drugih potreba građana, u skladu sa javnim interesom.

Na svečanosti potpisivanja govorila je i Mira Nikolić iz Agencije za projektovanje i planiranje.

„Sunčani grad“ podići će se u blizini firme EPCG-Željezara Nikšić.

Svečano potpisivanje memoranduma upriličeno je u Aneks sali upravne zgrade Elektroprivrede Crne Gore.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Najveći procenat građana, 63,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti nedjelju dana godišnjeg odmora van kuće, dok najmanji procenat, 13,9 odsto, živi u domaćinstvima koja ne mogu priuštiti adekvatno zagrijavanje stana ili kuće. To su podaci iz Ankete o dohotku i uslovima života u 2022. godini, koju je objavio Monstat.
  Jasna Vujović iz Direktorata za unutrašnje tržište i konkurenciju kazala je da nadležni očekuju da će akcija Stop inflaciji uticati na smanjenje opšte, ali i stope inflacije hrane. Poručila je da proizvodi antiinflacione korpe ne mogu biti ispod prosječnog kvaliteta za određenu grupu, te da liste nijesu konačne, već da će se proširivati.