Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kovačević: Lidl i Big Fashion u Nikšiću otvoriće 500 novih radnih mjesta

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 14.05.2024. u 11:31
Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević saopštio je da će nakon usvajanja planskog dokumenta za tu opštinu, kompanije Lidl i Big fashion moći da realizuju svoje investicije, a što će značiti dodatnih 500 radnih mjesta.

On je u emisiji “Link” na Radiju Crne Gore istakao da kroz inicijative da Nikšić dobije status Grada i postane evropska prijstonica kulture planiraju da opštinu dovedu na nivo koji zaslužuje.

Kovačević je u “Linku” istakao da je ta lokalna samouprava sa svakom Vladom imala korektnu saradnju.

“Osjećamo da to imamo sa ovom Vladom i da to može biti još bolje u budućnosti, pogotovo ako do njenog proširenja dođe što prije. Vjerujemo da treba jedna doza stabilnosti da se unese i u ovu Vladu”, istakao je on.

Naglasio je da je po preuzimanju funkcije, prije tri godine, u budžetu Opštine bilo milion i po eura, te da je danas sedam miliona.

“Budžet smo iz godine u godinu povećavali i imamo finansijsku stabilnost. Sve više i više sredstava doprinosimo i to svjedoči o domaćinskoj politici”, rekao je predsjednik opštine Nikšić.

Podsjetio je da zvanični podaci svjedoče da je nezaposlenost u opštini smanjena za 42 odsto, odnosno da je za tri godine skoro 5000 novozaposlenih.

“Ono što nam treba jeste da se usvoji planski dokument za opštinu Nikšić. Nakon toga i Lidl i Big Fashion će realizovati svoje investicije, a to će značiti dodatnih 500 radnih mjesta. To je od samog starta izvjesno. Imamo intenzivnu komnunikaciju sa investitorima. Lidl je već kupio zemljište, a sa predstavnicima Big Fashion-a imamo dobru kominikaciju, samo čekamo planski dokument da bi krenuli sa realizacijom.”

Kovačević je rekao i da je za tri godine asfaltirano blizu 80 kilometara, odnosno preko 300 putiuh pravaca.

“Željeli smo da pošaljemo poruku da se ne asfaltira samo pred izbore, nasuli smo i preko 400 kilometara putnih pravaca, rekonstruisali kvartove, napravili dva nova igrališta i park. Sprema se nova zgrada vatrogasnog doma, lokalni javni emiter će dobiti nove prostorije u Domu revolucije, uređenje groblja pod Trebjesom, rekonstrukcija dvorca takođe će biti u ovoj godini…”, rekao je, između ostalog, predsjednik opštine Nikšić.

U toku je, dodao je, postupak izbora izvođača za izgradnju azila za pse.

Na pitanje o rekonstrukciji puta Nikšić-Kuside, Kovačević je istakao da će to biti završeno u roku.

“Rok za završetak radova je bio jun, mislim da će se do tada završiti radovi. Interesovali smo se i dobili informacije da bi trebalo da bude završeno u roku. Dionica Jasenovo polje-Vidrovan trebalo da bude završena isto u junu, na samom početku sezone”, dodao je on.

Osvrnuo se i na projekat nove javne rasvjete, koju je ocijenio kao evropski projekat, za koji su dobili pohvale sa brojnih adresa.

Vrijednost projekta je, kako je rekao, devet miliona, ali je naglasio da građani neće davati više novca nego ranije.

“Važno je da će nivo ispravno javne rasvjete na kraju projekta biti 100 odsto. Uveden je i pametni ssitem kroz koji pratitmo isistem i preko kojeg ćemo moći da reagujemo ako se uoče nelegalni priključci”, rekao je Kovačević u “Linku”.

Što se tiče deponije Mislov do, predsjednik opštine je rekao da se ušlo u projektnu sanaciju.

“Upravo stabilnost sa držabnog nivoa je neophodna kako bi se riješio ovakav jedan problem. Razmatramo ponude i mogućnosti, mislim da ćemo imati mogućnost da dovedemo investitora koji će na kvalitetan način tretirati otpad.”

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Kapetan Zupski

   Vidi ovo sto se puteva tice bolje da nijeste dirali …kad cecbiti zavrsen put Niksic -Vilusi …radite ga ko da je kroz Komove …a ove lokalne mene bi bilo sramota pominjati …dokle su stigli radovi na Skolskoj i da li ce se ispostovati rok od 18 mjeseci …oce oce al juce …Ulica Voja Deretica koju sada rdite …radite je bez ivicnjaka i bez kanala za vodu …kao neki seocki put …pa ce neki novi opet za Vama …jer Vi sto ste asfaltirali asfaltirali ste …a sto se tice radnih mjesta koliko je novootvorenih fabrika postrojenja itd itd . .sve lokalna sluzba bajo moj tako da n8jeste otvorili nego zaposlili na grbaci poreskih obveznika …ili ce mozda Volvo otvoriti fabriku u NK pa ste tebi kupili novog sluzbenog Volva kojim 2.maja u neradni dan krstaris Zabljakom …dobri covjece

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Vršilac dužnosti direktora Poreske uprave (PU) Sava Laketić naglasio je značaj računovodstveno-revizorske profesije u implementaciji poreskih propisa, poručujući da se intezivno radi na reforemi sveobuhvatnog poreskog sistema. On je to kazao na zatvaranju Simpozijuma Računovođa i revizora, koji je minula tri dana održan u Ulcinju.
  Od prvog kvartala 2019. godine do aprila ove godine prosječna tržišna cijena metra kvadratnog stana u novogradnji u Crnoj Gori porasla je za skoro 630 eura, pokazuje zvanična statistika.