Manojlović: Mjesta za 304 radnika, otvaramo nekoliko pogona, gradimo solarnu elektranu

onogošt.me
 • Autor onogost.me
 • 20.01.2023. u 10:43
U novoosnovaj firmi EPCG Željezara Nikšić planirano je zapošljavanje 304 radnika, ali je prvo neophodno da EPCG isplati sav iznos novac turskom vlasniku.

To je jutros medijima ispred Željezare saopštio izvršni direktor firme EPCG-Željezara Nikšić Đorđije Manojlović, koga je juče Odbor direktora imenovao za tu funkciju. Za predsjednika borda direktora, koji broji pet članova, imenovan je Marko Perunović.

„Mi smo dali biznis plan koji je juče usvojen i po tome biznis planu planirali smo četiri djelatnosti: izrada konstrukcija za potrebe solara, izradu podkonstrukcija, takođe, za solare, bazni pogon kovačnica, biće metaloprerade u radventu i plus solarna elektrana koja će biti postavljena na krovovima“, kazao je Manojlović.

Izrazio je nadu da će radnici sa njim imati više sreće nego sa turskim vlasnikom.

„Ušli smo u ovo sa srcem i profesionalizmom. Mislim da Željezara ima perspektivu“, kazao je Manojlović.

On je ponovio da je kupoprodajni ugovor za imovinu Željezare ovjeren i da će prva rata biti isplaćena u ponedjeljak, a druga do 15. februara.

„Nakon toga će moći da se uđe u fabriku i  planirano je 304 radnika. Po potrebi biznis plana, kako se budu pokretali pogoni, uključiti sve radnike”, naveo je Manojlović.

Ako EPCG ubrza uplatu druge rate, kako je kazao, radnici bi mogli i prije proljeća da budu uključeni u rad.

“Uslov je da se isplati kompletan ugovor“, naglasio je Manojlović.

On je kazao da će postavljanje panela raditi firma Solar gradnja, a da će oni raditi konstrukcije.

Na pitanje šta ga je kvalifikovalo za tu funkciju, Manojlović je kazao: „Jednom željezarac, uvijek željezarac. Proveo sam vremena u Željezari, imamo dosta iskustva, dobru ekipu, ja se nadam da će biti sve u redu“, istakao je izvršni direktor novoosnovane firme EPCG-Željezara Nikšić.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Agrobudžet za 2023. godinu biće uvećan nekih 41 odsto u odnosu na prethodnu godinu, rekao je u Bojama jutra Miroslav Cimbaljević iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
  Na javni poziv za učešće u projektu Solari 5000+ (70MW) do 1. februara prijavilo se 2.845 potrošača, od čega 2.549 pojedinaca, dok je 296 prijava pristiglo od privrednih kompanija.