MBA: Neophodno zajedničko djelovanje privrednika

biynis1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 27.07.2016. u 12:18

Zajedničko djelovanje udruženja privrednika i poslovnih asocijacija neophodno je za stvaranje što kvalitetnijeg poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, ocijenili su predstavnici Montenegro biznis alijanse (MBA).

„Čini se da smo svi shvatili da ćemo interese privatnog sektora na najbolji način zastupati ukoliko pokrećemo zajedničke inicijative, koje su važne za njegov razvoj. U tom smislu smo već imali zapažene rezultate, jer zajedničke aktivnosti za posljedicu imaju kvalitetnije sugestije i predloge i veći uticaj na donosice odluka“, navodi se u saopštenju MBA.

Predstavnici MBA su dodali da se najnovija zajednička inicijativa odnosi na Zakon o porezu na nepokretnosti, koja je predata nadležnom Ministarstvu. Inicijativu su, pored MBA, potpisali i predstavnici Privredne komore (PKCG), Američke privredne komore (AmCham) i Savjet stranih investitora u Crnoj Gori.

“Pripremljeni komentari se, između ostalog, odnose na pitanje poreskog obveznika, primjenu međunarodnih standarda procjene vrijednosti nepokretnosti i pitanja poreskih stopa kod ugostiteljskih i objekata koji nijesu privedeni namjeni“, objasnili su iz MBA.

U toj asocijaciji smatraju da je nastavak zajedničkog djelovanja poslovnih subjekata u cilju stvaranje što kvalitetnijeg poslovnog ambijenta u Crnoj Gori, veoma važan.

„U tom smislu, MBA je spremna, ne samo da inicira, već i da bezrezervno podrži svaku inicijativu usmjerenu u tom pravcu“, poručili su njeni predstavnici.

Oni su saopštili da se poslovni ambijent u Crnoj Gori iz godine u godinu mijenja na bolje, dok je uloga poslovnih asocijacija u tome sve značajnija.

„To je dobro, jer se na taj način dolazi do kvalitetnijih rješenja za biznis. Sve to, naravno, ne znači da se prostor za djelovanje poslovnih asocijacija sužava. Naprotiv, on postaje sve širi, jer zahtjevi savremenog poslovanja to nameću“, kazali su predstavnici MBA.

Oni su dodali da je u interesu daljeg razvoja biznisa u Crnoj Gori obaveza javnog sektora da i dalje unaprijeđuje saradnju sa privatnim, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou, jer za to ima prostora.

MBA, kako tvrde njeni predstavnici, nastoji da kroz sugestije i predloge upućene donosiocima odluka pruži što veći doprinos kreiranju još podsticajnije zakonske regulative za razvoj biznisa.

„Bez lažne skromnosti, do sada smo imali značajnog uspjeha u tome“, poručili su predstavnici MBA.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su isplaćene januarske zarade za 13.893 prosvjetna radnika, sa uvećanjem od 20 odsto, saopštio je ministar prosvjete Miomir Vojinović.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavjestilo je poljoprivredne proizvođače da je rok za upis obradivih površina u Sistem za identifikaciju zemljišnih parcela (SIZEP) 30. april.
Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.