Monstat: Rast građevinske aktivnosti

gr1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 17.08.2016. u 12:34

Prema podacima Monstata, vrijednost građevinskih radova u drugom kvartalu veća je 25 odsto u odnosu na prethodni.

“Vrijednost građevinskih radova u drugom kvartalu veća je 32,1 odsto u odnosu na isti period prošle godine”, navodi se u saopštenju.

Efektivni sati na građevinskim radovima u drugom kvartalu veći su 19,6 odsto u odnosu na isti kvartal prošle godine, dok su 26,9 odsto veći u odnosu na prvi kvartal.

Istraživanjem su, kako su objasnili statističari, obuhvaćena preduzeća sa pet i više zaposlenih iz oblasti građevinarstva, kao i jedinice u sastavu koje obavljaju građevinsku djelatnost, a nalaze se u sklopu negrađevinskih preduzeća.

“Kvartalno istraživanje o građevinskoj aktivnosti obračunava se na bazi uzorka u koji su uključena sva velika i srednja preduzeća, dok su mala sa pet i više zaposlenih izabrana metodom slučajnog uzorka”, naveli su iz Monstata.

Vrijednost građevinskih radova uključuje troškove materijala, rada i rušenja, pripremu terena, troškove instalacija, opšte troškove i profit. U vrijednost nijesu uključeni troškovi nabavke zemljišta, projektovanja, nadzora i porez na dodatu vrijednost (PDV).

Podaci o vrijednosti obavljenih radova odnose se na radove izvedene u izvještajnom periodu na završenim i nezavršenim građevinama.

 

Izvor: portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su isplaćene januarske zarade za 13.893 prosvjetna radnika, sa uvećanjem od 20 odsto, saopštio je ministar prosvjete Miomir Vojinović.
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavjestilo je poljoprivredne proizvođače da je rok za upis obradivih površina u Sistem za identifikaciju zemljišnih parcela (SIZEP) 30. april.
Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.