Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mujović sjutra sa direktorima o stanju u energetskom sektoru

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 22.05.2024. u 20:05
Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović zakazao je za sjutra sastanak sa izvršnim direktorima i predsjednicima odbora direktora svih energetskih kompanija, saznaje Portal RTCG.

Prema saznanjima portala RTCG, ministar će od predstavnika kompanija tražiti podnošenje izvještaja o tome šta je urađeno na realizaciji biznis planova na svaka tri mjeseca, kako bi se utvrdila odgovornost za eventualne loše rezultate. Od predsjednika odbora direktora ministar će zahtijevati maksimalno angažovanje, sa jasnim zaduženjima i planovima kako da doprinesu radu kompanije.

Jedna od tačaka dnevnog reda sjutrašnjeg sastanka biće i zapošljavanje, a ministar će zahtijevati od izvršnih direktora i predsjednika odbora direktora državnih preduzeća detaljno obrazloženje eventualnih budućih zapošljavanja.

Takođe, prema našim saznanjima, kontrola donacija biće obavezna u budućem periodu, kao kontrola ispunjavanja preporuka Državne revizorske institucije, te potpuna otvorenost prema medijima.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Promet hrane u trgovini na malo 2020. godine iznosio je oko 668 miliona eura, dok je prošle godine za hranu u našim prodavnicama potrošeno oko milijardu i 154 miliona eura, pokazuju podaci Monstata.
  Struja bi od 1. januara naredne godine mogla biti skuplja jer će, zbog remonta Termoelektrane u Pljevljima, Elektroprivreda biti primorana da na tržištu kupuje nedostajuću energiju.