Na Agro večeri dodijeljena priznanja “Moba”

image-0-02-05-a131e439e195e0d07a590e7e1c15730d60d0aeca7208382a698cd449556e6f29-v
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 12.12.2017. u 10:14

Na sinoćnjoj Agro večeri, koja je poslužila kao platforma za umrežavanje javnog, privatnog i civilnog sektora u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja, dodijeljene su nacionalne nagrade istaknutim pojedincima na nacionalnom i lokalnom nivou za doprinos razvoju tog sektora.

Tako su priznanja “Moba” dodijeljena:

– Opštini Pljevlja za lokalnu upravu sa najboljim programom i mjerama podrške farmerima
– Milošu Kusovcu – službeniku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore za posvećenost poslu
– Ministarstvu poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore za podršku aktivnostima Mreže za ruralni razvoj Crne Gore
– Sonji Baćović za savjetodavca godine
– Vušku Pešiću  za  Domaćin godine
– Udruženju maslinara Bar  za aktivizam u poljoprivrednom sektoru
– Ćazimu Alković – Udruženje maslinara Bar za najaktivnijeg predstavnika Mreže za ruralni razvoj Crne Gore
– Vesni Đukić – Udruženje maslinara Boka za najaktivniju predstavnicu Mreže za ruralni razvoj
– Stojanu Banju Kostiću za životno djelo
– SWG – Stalnoj Radnoj Grupi za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi za podršku ruralnom civilnom sektoru u Crnoj Gori.

Iako nije bio u prilici da prisustvuje ovoj večeri, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, poslao je pozdravno pismo u kojem je podržao ovakav sastanak, koji vidi kao priliku proizvođača da razmjenjuju iskustva i znanja, da sarađuju, da se njihov glas u društvu sve češče i snažnije čuje i bude ključni faktor u razvoju poljoprivrede.

Tom prilikom je i čestitao svim nagrađenima.

„Posebno me raduje pažljiv izbor nagrađenih, uz potupno očekivano i opravdano iskazivanje poštovanja prema našim iskusnim kolegama kojii su životni vijek proveli u sektoru poljoprivrede i dali mu značajne pozitivne pečate. Mislim na svog dragog prijatelja i kolegu Banja Kostića. Raduje me i pažljiva regionalna disperzija nagrađenih uz nezaobilazni obuhvat predstavnika vrijednih udruženja koji daju zamah pojedinim sektorima, kao što je sektor maslinarstva“, naveo je Simović pozdravivši ustanovljavanje nagrade za najboljeg domaćina, kao važne poruke i sinonima odgovornosti u svim djelatnostima koja se bave.

Ministar je pozdravio i opredjeljenje i izbor nagrađenih iz struke, jer su, kako kaže, stručna i naučna misao najbolja garancija uspjeha u sektoru poljoprtivrede, u kojem tajna uspjeha nije raditi i samo raditi, nego usvajati nova znanja, razmišljati, smisliti pa uraditi.

„Podržavam i izbor opštine Pljevlja za nagradu lokalnoj samoupravi. Sa najizdašnijim poljoprivrednim portencijalima i vrijednim domaćinima, Pljevljima s pravom pripada ovogodišnja nagrada za poljoprivredu.Pozdravljam i zahvaljujem se SWG-u kao dokazanoj platformi za regionalnu komunikaciju i saradnju. Na samom kraju, mislim da nam naziv ovogodišnje nagrade “Moba”, u simboličkoj ravni sugeriše da svim izazovima u sektoru poljoprivrede i ukupnog ekonomskog razvoja Crne Gore i njenog prosperiteta, odgovorimo na način tog tradicionalnog crnogorskog običaja, kojim se zahtjevnim poslovima odgovaralo zajedničkim radom i zajedničkom akcijom“, dodao je on naglasivši da zbog toga ovu konferenciju doživljava kao još jedno okupljanje pozitivne enegrije u sektoru poljoprivrede, okupljanje energije za napredak i proizvođača i preduzetnika, a time i za napredak cijelog društva.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Domaćinstva su u novembru 2022. godine potrošila 107.073.329 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 15,78 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u oktobru, a u odnosu na novembar 2021-e potrošnja je veća za 4,93 odsto, saopšteno je iz Elektroprivrede.