Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Neće biti projekta “Hiljadu plus”

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 31.01.2024. u 11:14
Iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine kažu da projekat "Hiljadu plus" koji je omogućavao građanima da po povoljnijim cijenama kupe stan ove godine neće biti sproveden jer zbog rasta cijena kvadrata i euribora više nije finansijski isplativ.

Zato, kako su kazali iz tog ministarstva Televiziji Vijesti razmatraju neke druge modele pomoći građanima da kupe stan.

"Mi smo ranije mogli da uzmemo kredit po vrlo povoljnim uslovima, euribor je bio ispod nule, a sada je skoro četiri. Računajte na to i neke troškove banke, njihov profit. Kamatna stopa ne može biti ispod šest (odsto), može uz subvencije. To bi značilo da država subvencionira euribor, a nije isplativo, jer možda ta sredstva koliko plaća na kredit može da uloži u nešto drugo, u izgradnju stambenih jedinica koje bi bile davane u zakup", rekla je Radmila Lainović iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

Izvor: Vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.
  Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković sa predstavnicima Vojske Crne Gore i SOBNOR-a, povodom Dana državnosti, položio je vijenac na Spomenik Ljubu Čupiću.